Ухапшене две особе због утаје 280 милиона динара

ПОЖАРЕВАЦ: Припадници МУП су у сарадњи са Пореском полицијом ухапсили две особе осумњичене да су утајом пореза оштетиле буџет Србије за више од 280 милиона динара.
hapsenje  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је саопштено, због постојања сумње да су починили кривично дело пореска утаја ухапшени су одговорно лице предузећа из Пожаревца Ч. Б. (58) и одговорно лице привредног друштва из Смедерева Д. Д. (33). 

Сумња се да су Ч.Б., Д.Д. и још једна особа за којом је расписана потрага, од јануара до децембра 2016. године, као одговорна лица у три привредна друштва са територије Пожаревца, Смедерева и Београда сачинили рачуне са неистинитим садржајем о наводно извршеном промету добара у укупном износу од око милијарду и 397 милиона динара. 

На основу ових рачуна Пореској управи у Пожаревцу поднета је пореска пријава са неистинитим садржајем по основу које је умањена пореска обавеза за више од 230 милиона динара.

Ч. Б. се терети и да је од јануара до јуна 2016. године, у намери да избегне плаћање пореза по одбитку, у пословним књигама свог предузећа, евидентирао набавку секундарних сировина од физичких лица у укупном износу већем од 460 милиона динара. Он је те приходе у пословним књигама представио као друге приходе физичких лица на које није пријављен и није плаћен порез у укупном износу од око 49 милиона динара.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они су у законском року, уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести