Одржана премијера представе "Жанка" у позоришту Мадленијанум

БЕОГРАД: Камерна представа по драми "Жанка" Миодрага Илића у режији Милице Краљ са Јелицом Сретеновић у насловној улози, премијерно је изведена вечерас на малој сцени опере и театра "Мадленијанум".
istorijska fotografija
Фото: istorijska fotografija

Овом представом позориште "Мадленијанум" одаје почаст Жанки Стокић, славној српској глумици која је цело своје биће посветила хуманој мисији театра.

Уједно, овом премијером обележено је и 130 година од рођења и 70 година од смрти Жанке Стокић.

Пред публиком у "Мадленијануму", смењивале су се сцене из мукотрпног али и славног уметничког живота велике уметнице Жанке Стокић.

У кошмару предсмртне ноћи она се сећа невероватних момената из свог живота, у којем је била на врхунцу славе, вољена од свих, али и презрена од комунистичких власти које су ушле у Београд после Другог светског рата.

Јелица Сретеновић у насловној улози и Милан Цаци Михаиловић и Петар Михаиловић у неколико различитих улога, дочаравају различито узбудљиве моменте из живота и уметничког стваралаштва Жанке Стокић.

Публика се на моменте зацењивала од смеха, а већ у следећем моменту била скамењена од сурових оптужби нове власти везаних за Жанких ангажман током Другог светског рата.

На крају буран аплауз који испраћа протагонисте представе са сцене.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести