На „Распустилишту”: Како се праве јелке од картона и филмови

На програму „Распустилишта”, у Радничкој 20, у четвртак има мноштво забавних садржаја за децу од шест до четрнаест година.
raspustiliste
Фото: Raspustilište

Од 10 сати деци је на располагању креативна радионица „Макетари”, фолклорна радионица „Коло”, дружионица „Чему служе осећања”, током које ће малишани са Саром Павић разговарати о филму „У мојој глави (Inside Out)”, приказаном претходног дана. Могу и да учествују у лего радионици, креативној радионици на којој ће с модераторком из Центра за сценски дизајн СЦЕН правити велику јелку од картона, и нове спортске активности с професорима физичке културе.

Од 11 сати почињу „Покретне слике”, на којима ће их редитељ Марко Каћански учити како да сниме филм. У исто време стижу и младе фудбалерке из клуба „Војводина”, а затим још неки гости – у 11.15 директор Архива Новог Сада Петар Ђурђев, који ће говорити о нашем граду, старом 300 година, а у 11.40 студенткиња географије Елена Тадић, која ће извести занимљиве експерименте. Креативни студио „Чаролија” извешће од 12 сати мјузикл „Музика или... ништа”, а у 12.30 почиње филм изненађења из кинотеке „Распустилишта”.

С. М-ћ

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести