Ускоро почиње Олимпијска школа бокса у Србији

Почиње велика акција на боксерској сцени Србије, чији је циљ да изнедри шампиона који ће нашој земљи поново донети олимпијску медаљу у овом спорту.
obuka boks trenera Srbije
Фото: Боксерски тренери на Олимпијској школи бокса, фото: БСС

Олимпијска школа бокса биће организована у 72 града широм земље и то потпуно бесплатно. Током протеклог викенда, укупно 72 тренера из исто толико клубова прошло је обуку, коју је организовао Боксерски савеза Србије (БСС). Том приликом, полазницима је презентовано на који начин треба да раде с будућим ученицима, при чему је акценат стављен на педагошки рад и васпитање, као и на основне технике бокса. 

Финални договор БСС с боксерским тренерима односио се на неколико тачака на којима ће се радити у будућности, а то су: кампања за омасовљење бокса, педагошки приступ у раду с децом и младима,

основне технике бокса (став, гард, кретање, извођење удараца, развој моторичких способности), регионални кампови (укупно четири) за млађе селекције и један велики, републички камп (јун-септембар 2018.), као и добијање опреме за тренере и пакет реквизита (фокусери, четири пара рукавица за спаринг).

Најбољи боксери учествоваће на међународним турнирима с клупским тренерима,који ће имати прилику и за студијску посету колегама из Русије и упознавање с њиховим начином рада. Добиће приручник за тренере московског Физичко-техничког института за спорт и Боксерске федерације Русије. 

Темељи за нову, лепшу будућност бокса у Србији су постављени. Следи велики, напоран рад и пожртвовање свих оних који чине ланац, а крајњи производ треба да буду будући боксерски шампиони Србије на међународној  сцени.

С. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести