Градња Сентандрејског булевара за петнаестак дана

Изградња Сентандрејског булевара, у делу од кружне раскрснице с Приморском до Велебитске улице, требало би да почне за петнаестак дана.
sentandrejski bulevar, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Након завршеног тендера, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције потписала је уговор вредан близу 585,2 милиона динара с групом извођача радова, с ветерничким „Карин комерцом МД” на челу, и учесницима у заједничкој понуди компанијама Геодетски биро „Геометар” из Ветерника, ЈКП „Пут”, „Енерготехника – Јужна Бачка”, „Енергy про” из Новог Сада, „Инкоп” из Ћуприје и с локалним подизвођачем „Империал буилдингс”.

Иако се још увек не зна тачан датум почетка радова, као ни то да ли ће саобраћај у току проширења тог дела пута бити измењен, и како, уговором је одређено да посао мора да буде завршен у року од 210 дана, стога се очекује да Нови Сад добије нови булевар почетком 2019. године.

Подсетимо, Сентандрејски пут ће бити проширен и у тој улици ће бити изграђена нова саобраћајница булеварског типа с пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем. Планирано је то да се изграде две коловозне траке широке по седам метара и дугачке око 1,3 километар. Осим коловоза, на обе стране биће постављене пешачке и једностране бициклистичке стазе намењене двосмерном саобраћају. Биће реконструисан и део водоводне и канализационе мреже уз изградњу кућних прикључака, а предвиђено је и постављање паркинг-места, где просторна ограничења то дозволе. Пре него што радови крену, мораће да се изгради водоводна мрежа у том делу Клисе.

Посао мора да буде завршен у року од 210 дана, стога се очекује да Нови Сад добије нови булевар почетком 2019. године

Изградња новог булевара део је пројекта које заједнички финансирају Град Нови Сад, АП Војводина и ЈП „Путеви Србије”. Тренутно се реконструише и Сентандрејски мост, а пројектује се и „близаначки” мост, који ће, уз нову саобраћајницу, проширити пут и олакшати кретање возила тим делом града.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести