Култура - Сцена

Култура / Сцена Потписан протокол о сарадњи Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници и СНП-а
У Српском народном позоришту јуче је потписан Протокол о сарадњи између најстаријег нашег професионалног театра и Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници.
Култура / Сцена За управника СНП-а предложен др Зоран Ђерић
Управни одбор Српског народног позоришта једногласно је, након разматрања пријава пристиглих на јавни конкурс, одлучио да за првог човека нашег најстаријег професионалног театра предложи др Зорана Ђерића.
Култура / Сцена Дон Кихота режира Сардар Тагировски
Ових дана у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз почеће пробе представе „Дон Кихот”, коју ће, инспирисан легендарним Сервантесовим делом, режирати регионална позоришна звезда Сардар Тагировски, најављују у овом театру.
Култура / Сцена Рената Улмански и Предраг Ејдус лауреати Стеријине награде за нарочите заслуге
Глумци Рената Улмански и Предраг Ејдус добитници су Стеријине награде за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе.
Video
Култура / Сцена Дугалић: Свет треба учинити бољим и љубавнијим
БЕОГРАД: Снимати са Ралф Фајнсом је изузетно искуство јер сам доживео скупу продукцију и видео да уметници у Србији нису уопште инфериорни из становишта потенцијала и квалитета у односу на колеге са запада, рекао је у божићном интервјуу глумац Небојша Дугалић. 
Култура / Сцена Савић: Дела српских стваралаца у фокусу у 2018. години
БЕОГРАД: У фокусу текуће, 150. сезоне Народног позоришта у Београду биће српски ствараоци и њихова дела, што управник националног театра Дејан Савић сматра дугом те инстутуције према домаћем стваралаштву. 
Култура / Сцена Данас последњи дан конкурса за управника СНП-а: За сада без кандидата
Данас истиче рок за подношење пријава на Јавни конкурс за избор и именовање управника Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Студија о употреби тела Атиле Антала: Корист или искоришћавање?
НОВИ САД: “Тело, секс и стварност - етика у постдрамског позоришту”, наслов је предавања које је недавно на суботичком фестивалу “Дезире” одржао редитељ Атила Антал. Тема је радна и представља његову докторску студију.
Култура / Сцена Премијера представе „Крила Балкана” у СНП-у
У српском народном позоришту, на камерној сцени, у четвртак, 29. децембра је на програму премијера представе “Крила Балкана”.
Култура / Сцена Славен Дошло: Смањити јурцање и покушати бити срећан
У последње две године младом глумцу Славену Дошлу се доста тога догодило у каријери, коју је започео у Новом Саду, па се преселио у Београд, вођен све чешћим понудама за улоге и на филму и у позоришту.
Култура / Сцена Почеле пробе нове драмске представе у СНП-у
У Српском народном позоришту почеле су пробе нове драмске представе „Илустрована енциклопедија нестајања“, по тексту Божидара Кнежевића и у режији Золтана Пушкаша.
Култура / Сцена Изложба поводом 85 година Позоришта младих
Изложба под називом “Прикази из куће лутака (85 година Позоришта младих)” ауторке Љиљане Динић, коју приређује Позоришни музеј Војводине, биће отворена у четвртак, 28.децембра у 13 часова у Позоришту младих.
Култура / Сцена Мирослав Бенка: Ово стање морамо суштински да мењамо
У Српском народном позоришту, у петак, 29. децембра, премијерно ће бити изведена представа “Крила Балкана” Милослава Марина, у режији Мирослава Бенке, Арт центра “Хлеба и игара” из Старе Пазове.
Култура / Сцена IN MEMORIAM Јасна Бадњаревић
У Новом Саду, 25. децембра, после дуге и тешке болести преминула је Јасна Бадњаревић, костимографкиња Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Новогодишњи солистички концерт Данијеле Јовановић
Првакиња Опере Српског народног позоришта сопран Данијела Јовановић одржаће новогодишњи солистички концерт у среду у 20 часова у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду.
Култура / Сцена Распродато 12.000 улазница за јануарски репертоар ЈДП-а
БЕОГРАД: За свега два дана распродато је скоро 12.000 улазница за јануарски репертоар Југословенског драмског позоришта. 
Култура / Сцена Водимо вас у СНП: „Крцко Орашчић” и „Оставите поруку”
Познати балет Петра Иљича Чајковског “Крцко Орашчић”, у кореографији и режији Елдара Алијева (САД), биће изведен вечерас у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Говорна мана у Суботици: Под сјајем правих звезда
НОВИ САД: “Говорна мана” Горана Марковића драма је смештена у позоришни миље, на маргине Шекспировог “Јулија Цезара”, што ће рећи да и те како рачуна на политичко значење говорне радње.
Култура / Сцена Шепардов Прави запад ускоро у СНП-у
НОВИ САД: У копродукцији са Умјетничком академијом из Осијека, Српско народно позориште почело је ових дана пробе представе “Прави запад” недавно преминулог чувеног америчког глумца и драматичара Сема Шепарда.
Култура / Сцена Празници у ЈДП-у: Цена улазница у јануару 100 и 200 динара
БЕОГРАД: Цена улазница за све представе на сцени “Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта, које су на репертоару током јануара, износиће 200 динара, а за представе на сцени “Студио” 100 динара, саопштио је данас тај театар.
EUR/RSD 118.3693
Најновије вести