Култура - Сцена

Култура / Сцена Илустрована енциклопедија нестајања у СНП-у
НОВИ САД: „Илустрована енциклопедија нестајања“ Божидара Кнежевића, у режији Золтана Пушкаша, најновија је представа Српског народног позоришта, у којем део ансамбла чине и глумци Новосадског позоришта (Ујвидеки синхаз).
Култура / Сцена Гран - при „Јежићу Жожоу” Позоришта младих
ЗРЕЊАНИН: Представа “Јежић Жожо” новосадског Позоришта младих освојила је Гран - при на управо завршеним 48. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, који су одржани од 11. до 14. марта у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину.
Култура / Сцена СНП до краја године 15 премијера: Од "Родољубаца" до "Враголанке"
Програм рада Српског народног позоришта за 2018. годину добио је са малим закашњењем зелено светло оснивача, Покрајинске владе. То практично значи да сада наша најстарија професионална театарска кућа може да очекује кварталну материјалну подршку из Бановине за реализацију планираних активности, укључујући ту и финансирање нове продукције, као и репризног репертоара.
Култура / Сцена Предраг Ејдус отвара 47. Дане комедије
ЈАГОДИНА: Доајен српског глумишта, филмски, позоришни и ТВ глумац Предраг Ејдус отворић 47. Позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије "Дане комедије", који се по  традицији одржава од 20 до 27. марта, изјавио је данас Танјугу директор Културног центра у Јагодини Небојша Петровић.
Култура / Сцена Саопштена селекција Фестивала професионалних позоришта Војводине
Фестивал професионалних позоришта Војводине, 68. по реду, биће одржан од 23. до 29. априла у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину, које ће тако поново угостити најважнију покрајинску позоришну манифестацију, након десетак година паузе.
Култура / Сцена „Дон Кихот” као „Секонд хенд” у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхазу
Након представе “Фама о бициклистима” (Светислав Басара/ Роберт Ленард), Новосадско позориште / Ујвидеки синзхаз се упустило у још једну стваралачку авантуру, овај инсценирајући један други, светски познати роман, Сервантесовог “Дон Кихота”.
Култура / Сцена Вечерас праизведба „Илустроване енциклопедије нестајања” у СНП
Представа “Илустрована енциклопедија нестајања” Божидара Кнежевића, у режији Золтана Пушкаша, премијерно ће бити изведена вечерас у 20.30 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Милош Латиновић директор Битеф театра: Лудило смо сами изабрали
На Међународном сајму књига у Новом Саду, који данас затвара своје капије, специјалним признањем за најбоље прозно остварење које спаја традицију и модерност награђен је Милош Латиновић за роман „Четири лудила”.
Култура / Сцена 48. СУСРЕТИ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА  „Весела кућа” на отварању
Сусрети професионалних позоришта лутака Србије  биће отворени 11. марта у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину, и представити најзначајнија остварења из претходне сезоне.
Култура / Сцена Фестивал "Позоришно пролеће" од 16. до 23. Априла у Шапцу
БЕОГРАД:  Трећи фестивал "Позоришно пролеће" биће одржан од 16. до 23. априла у Шапцу, најављено је данас на конференцији за новинаре у Музеју Народног позоришта у Београду.
Култура / Сцена Премијера представе „Прави запад” у СНП-у
Представа „Прави Запад“ Сема Шепарда, чувеног америчког глумца, драмског писца, сценаристе и редитеља, коју је режирао Димитри Пјер Удовички, премијерно ће бити изведена вечерас у 19.30 часова на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Гостовање на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза
На сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза 10. марта гостоваће Републичко позориште белоруске драме, с представом под називом “То је све она”.
Култура / Сцена Две мартовске драмске премијере у Српском народном позоришту
Драмски репертоар Српског народног позоришта биће обогаћен са две нове представе, које ће ових дана премијерно бити изведене, најпре 9. марта “Прави Запад” Сема Шепарда, у режији Димитрија Пјера Удовичког, а 12. марта “Илустрована енциклопедија нестајања” Божидара Кнежевића, у режији Золтана Пушкаша.
Култура / Сцена Плесни спектакл „То_р” у Новосадском позоришту/Ујвидеки синхазу
Плесни спектакл “То_Р”, који ће извести компанија француско - мађарског кореографа Пала Френака и “М Студио”, очекује нас у уторак у 19 часова на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза.
Култура / Сцена Сјај и беда „америчког сна”
Нема овде ничега за мене.
Култура / Сцена Опера „Поп Ћира и Поп Спира” у СНП премијерно 28.марта
На Дан Српског народног позоришта, 28. марта, у нашем најстаријем професионалном театру биће праизведена опера академика Дејана Деспића „Поп Ћира и поп Спира” под управом диригенткиње Жељке Милановић. Либрето, чији су аутори недавно преминули редитељ Дејан Миладиновић (1948 - 2017) и Весна Миладиновић, утемељен је на непролазном роману Стевана Сремца, објављеном пре равно 120 година у Сремским Карловцима.
Култура / Сцена Премијера “Дон кихота - Секонд хенд” у Новосадском позоришту
Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз ову сезону назвало је “Ветрењаче”, алудирајући на увек присутну (не)праведну борбу са неким, или нечим, али и једна нова представа, коју ћемо премијерно гледати 2. марта, рађена је по Сервантесовом чувеном роману и носи назив “Дон Кихот - Секонд хенд”.
Култура / Сцена Комади Сема Шепарда и Божидара Кнежевића премијерно у СНП
НОВИ САД: Две драмске премијере очекују нас ускоро у Српском народном позоришту, тачније почетком марта, када ће се први пут на репертоару наћи “Прави Запад” Сема Шепарда, у режији Димитрија Пјера Удовичког, и “Илустрована енциклопедија нестајања” Божидара Кнежевића, у режији Золтана Пушкаша.
Култура / Сцена Јанкетић: Нисам глумац, већ играч који игра с радошћу
БЕОГРАД: Да овог момента подвучем црту, могао бих да кажем да сам од свог живота добио много више него што сам се надао и нешто мање него што сам могао, казао је наш прослављени глумац Михајло - Миша Јанкетић, који је недавно у Књажевско-српском театру у Крагујевцу добио награду „Јоаким Вујић“ за животно дело.
Култура / Сцена Бојану Кривокапићу награда Петар Банићевић
БЕОГРАД: Глумац Бојан Кривокапић добитник је награде „Петар Банићевић“ за 2017. годину, која се додељује младом глумцу који је исказао висок професионализам у раду и односу према Народном позоришту, саопштио је национални театар.
EUR/RSD 118.3578
Најновије вести