Федерер о Новаку: Ако не могу да га победим, заједно смо јачи... (видео)

Швајцарски тенисер Роџер Федерер и српски тениски ас Новак Ђоковић одржали су заједничку конференцију за новинаре у Чикагу.
Rodzer Federer i Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Пред Лејвер куп, ревијално такмичење у коме ће у "Тиму Европе" играти од петка против тенисера који чине "Тим света" одговарали су на питања а Швајцарац је упитан како му се чини што је са Нолетом у истом тиму, одговорио и изазвао смех присутних:

„Па, кад већ не могу да га победим, морам да му се придружим. Веома сам узбуђен због тога. Мислим, први пут ми се десило прошле године (на истом турниру) да сам седео на клупи и говорио себи 'О, Доминик Тим игра' или 'Рафа игра', а онда помислим 'Аух, обојица су бољи од мене!'. Сигуран сам да ћу тако размишљати и када Новак буде на терену. Али, са друге стране, стварно је супер што ћу гледати 'неког свог', навијати за саиграча, да добије оног који није у нашем тиму. Биће забавно и не могу да дочекам не само мечеве, већ и време које ћемо провести ван терена заједно", рекао је Федерер.

Ђоковић ће дебитовати на Лејвер купу:

„Овде се гради прави тимски дух, што је нешто што нам недостаје на класичним турнирима. Стварно је супер видети да постоји овај концепт, баш овакав формат такмичења. Хтео сам да будем део тога, да осетим како је", рекао је Новак Ђоковић.

Лејвер куп почиње у петак од 19.00, а прво играју синглови, а потом дублови, и  вероватно најјачи тандем на свету икада: Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

М. К.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести