Распевана јесен кузминска

КУЗМИН: У организацији Културног центра у Кузмину, минулог викенда одржано је четврто такмичење певача аматера „Распевана јесен”.
kuzmin pevanje
Фото: Drugoplasirana Jelena Malić iz Šida

Певачи су стигли из Београда, Добановаца, Голубинаца, Ирига, Руме, Шида, Кузмина, Мартинаца, Гибарца, Сремске Митровице, Раче, Великих Радинаца.

Аудиција за такмичење одржана је 8. октобра, каже председник КЦ Славко Шојић. Пријавила су се 24 кандидата, а њих 20 је уз пратњу Дејана Лепотића из Руме, наступило пред публиком и жиријем у којем је био и реномирани певач Чеда Марковић, солиста Радио Београда. Певачи аматери, наступили су у реновираној сали Дома културе, где су постављени нови прозори и столице.

Жеља нам је била да овим народним песмама које су биле на репертоару, окупимо мештане на једном лепом догађају, а уједно чувамо наш идентитет, што се видело по аплаузима публике, рекао нам је Шојић, не скривајући задовољство четвртим издањем „Распеване јесени”.

Прво место припало је Јовани Барјактаревић из Манђелоса која је добила награду -ваучер од 30.000 динара, друго Јелени Малић из Шида, награђеној ваучером од 20.000 динара, а треће Александри Цигановић из Сремске Митровице, уз награду од 10.000 динара. Посебну награду добила је најмлађа учесница, једанаестогодишња Јелена Лончаревић из Ирига. Оне ће своје ваучере искористити у сремскомитровачкој продавници беле технике.

У другом делу програма получасовни концерт за приспелу публику која је попунила сва места у Дому културе одржао је Чеда Марковић солиста Радио Београда - први члан жирија.

Д. Савичин

Пројекат „Акценат на Сремску Митровицу” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести