Ухапшен у тренутку примопредаје мита 

БЕОГРАД: Полиција је ухапсила четири особе осумњичене за примање и давање мита, међу којима је и одговорно лице дирекције за набавке у фирми "Енергетика" ДОО Крагујевац Г.Р. (42), саопштио је данас МУП. 
mup_hapssenje_pok
Фото: МУП

Сумња се да је Г.Р. захтевао 350.000 динара од Д.Ц. (48), фактички одговорног лица "Цветковић Коп" из Свилајнца, како би му омогућио привилегован положај на конкурсу за јавне набавке за изнајмљивање камиона са возачима који је расписало предузеће "Енергетика" и за добијање посла на тендеру. 

То је, како се наводи у саопштењу, 10 одсто од процењене вредности те јавне набавке. 

Г.Р. је ухапшен након примопредаје 100.000 динара, а сумња се да је новац примио преко помагача М.С. (44) из Крагујевца и посредника З.М. (58) из Свилајнца. 

М.С. се сумњичи да је Д.Ц. преносио информације о јавној набавци, ценама и другим понуђачима, док је Г.Р. доставио податке о карактеристикама два камиона као предмета јавне набавке како би прилагодио конкурсну документацију понуђачу Д.Ц. За ове услуге М.С. је, како се сумња, од Г.Р. узео половину од 100.000 динара.

Сумња се да је З. М. упознао М.С. и Д.Ц. и између њих посредовао у налажењу понуђача за јавну набавку, а потом и у примопредаји новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести