Отворена Канцеларија за младе у Бачкој Тополи

БАЧКА ТОПОЛА: Млади Бачке Тополе добили су недавно простор и институционални оквир за своје идеје и акције. Канцеларију за младе отворио је помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић, у присуству председника Скупштине општине Бачка Топола Саше Срдића, члана Националне асоцијације канцеларија за младе Данета Мандића, члана општинског већа за спорт и омладину Огњена Деспотовића, за социјална питања Армина Фаркаша, представника других општинских и покрајинских организација.
1
Фото: Канцеларија за младе

Координатор бачкотополске канцеларије Милош Мастиловић захвалио се свима који су помогли да се идеја о организовању младих оствари. Идеја о формирању канцеларије у Бачкој Тополи зачета је у децембру 2016. године и од тада се, упркос многобројним тешкоћама, перманентно радило на њеном припремању, подсетио је Драган Милић, а само отварање Канцеларије за младе је резултат тих активности.

- Уверен сам да ће млади у овом делу Бачке успети да одрже континуитет, пре свега на стварању услова за што сигурнији и квалитетнији живот, што је услов да остану овде у Бачкој Тополи. Ми ћемо увек бити уз њих да их подржимо, веома су нам важни њихови предлози, размишљања и идеје и сигуран сам да ћемо у будуће много више радити на заједничким пројектима - рекао је Милић.

Огњен Деспотовић је уверен да ће активисти канцеларије својом енергијом, жељом, вољом, а пре свега приврженошћу према свом граду и локалној заједници успети у креирању политике напретка и квалитетнијег живота.

Локална управа ће наставити да помаже колико год буде у могућности и велика је ствар да су млади добили своје место за дружење и одлучивање о својим идејама и новим пројектима -  навео је Саша Срдић, председник Скупштине општине Бачка Топола.

У Војводини је установљено 37 канцеларија за младе, а на подручју Србије више од 130.

В. Х.

Пројекат „Јавни интерес у Бачкој Тополи ” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести