Нова експлозија у Лондондерију, робот деактивира бомбу

БЕЛФАСТ: У Лондондерију у Северној Ирској данас се зачула јака експлозија, убрзо затим још једна, а црни густи дим је излазио из напуштеног комбија у делу града који је полиција раније затворила, након што је специјални робот за деактивирање бомби убачен у возило, изјавили су Ројтерсу сведоци са лица места.
Eksplozija u Londonderiju  Foto: Steven McAuley/PA via AP
Фото: Steven McAuley/PA via AP

Полицијац који је обезбеђивао ову локацију изјавио је да војска спроводи контролисану експлозију на возилу за које је раније саопштено да су га три маскирана мушкарца отела и у њега убацила предмет, а потом напустила возило.

Наводно отимање комбија уследило је након што је у суботу аутомобил бомба експлодирао испред градског суда.И то су возило такође отели маскирани мушкарци.У експлозији аутомобила-бомбе у суботу није било повређених.

Полиција, која интензивно ради на случају експлозије аутомобила-бомбе испред зграде суда у Северној Ирској саопштила је да је ухапсила петорицу мушкараца, четворицу у недељу и једног данас, а нови извјештаји о случају отетих возила потврђују да је евакуисано становништву у Лондондерију, преноси АП.

Полиција је раније саопштила да постоји сумња да ирски републикански екстремисти стоје иза експлозије испред суда у суботу, док су политичари у Северној Ирској осудили овај напад, преноси агенција.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести