Почела градња затвореног базена у Тополи

БАЧКА ТОПОЛА: Градилиште затвореног базена у Бачкој Тополи отворено је  на месту старог спортско-рекреативног центра „Венус”.
d
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о инвестицији вредној 446 милиона динара. Прва фаза радова финансира се из буџета Општине, а предвиђени рок за завршетак радова је 450 календарских дана. Укупна вредност целе инвестиције износи 810 милиона динара, а за остатак новца локална самоуправа ће конкурисати код виших нивоа власти.

Почетак радова означили су председник општине Габор Кишлиндер и председник Скупштине општине Саша Срдић, јер ова инвестиција спада у капиталне, али и вишегодишње планове када је Бачка Топола у питању.

Планирано је да се прва фаза радова заврши до јуна идуће године, каже за „Дневник” Саша Срдић.

- Одмах планирамо другу фазу радова по завршетку прве. Прва фаза предвиђа завршетак грађевинских радова, док је друга фаза опремање самог базена. Базен ће бити димензија 21 пута 25 метара, и граде се још два мања базена, од којих је један за децу, док ће други имати термалну воду – каже Срдић.

Извођач радова је фирма „Тронтекс” из Новог Сада, која је  почела са радовима, а изабрана је путем јавне набавке као најповољнији понуђач.

- Грађевински радови подразумевају и стављање комплетног крова. У току су припремни радови терена, за којима иду земљани радови, затим стављање бетона и темеља, за којом креће изградња. У првој фази биће изграђен цео објекат базена који ће бити под кровом, док друга фаза подразумева базенску опрему- прецизира Саша Срдић.

Грађани Бачке Тополе имали су базен у спортско-рекреативном центру „Венус”, изграђен почетком 70-их година и пошто је пукло корито базена, локална самоуправа је израчунала да им је повољније да изграде нов базен, него да поправе, односно реконструишу стари.

- Имали смо једну рушевину у центру граду и доста проблема док нисмо срушили то и дошли до ове фазе да можемо почети изградњу новог базена- напомиње Срдић. -Желимо да побољшамо квалитет живота становника у Бачкој Тополи. Сматрамо да је затворени базен нешто што ће побољшати живот и деце и одраслих, и још више развити спорт, рекреацију и пливање у нашем месту и самим тим побољшати здравље.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести