Почело асфалтирање последње деонице на Ипсилон краку

БЕОГРАД: На Ипсилон краку обилазнице Суботице која повезује гранични прелаз Келебија према Мађарској с ауто-путем Хорго - Нови Сад, данас је почело асфалтирање последње деонице, саопштило је Министарство грђевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.
ipsilon krak
Фото: Ilustracija

Како се наводи, асфалтерски радови започети су на деоници дужине 1.500 метара, од кружне раскрснице Ипсилон крака са Сомборским путем, први слој асфалта биће постављен сутра, а до краја месеца биће завршени и остали слојеви асфалта.

На градилишту свакодневно ради 80 радника и више од 60 машина, а радови се изводе у високом интензитету упркос променливим временским условима.
За завршетак комплетног Ипсилон крака, дужине 24 километра, преостало је да се заврше радови на 12 километара пута на Сектору 1, од Сомборског пута до граничног прелаза Келебија, укључујући и 1,5 километар где је данас почело асфалтирање, наводи се у саопштењу.

Вредност уговорених радова на Сектору 1 је 1,18 милијарди динара, укључујући и ПДВ, а извођач радова је предузеће "Војпут".
Министарство подсећа да је током 2017. године и 2018. године изграђено је и пуштено у саобраћај 12 километара пута на Ипсилон краку, а завршетак свих радова и његово пуштање комплетног Ипсилон крака у саобраћај планирано је до краја 2019. године.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести