Вучевић: Промена ће бити, после избора много нових људи

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Милош Вучевић рекао је данас да ће промена у редовима странке бити и да ће после избора бити много нових људи, који су "ту, чекају, желе прилику, коју им треба дати". 
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Како каже, неопходно је да СНС настави са отвореном и константном комуникацијом и контактом са грађанима, додајући да не сме да дође до отуђења и заборављања извора из којег је потекла странка.

Како је рекао гостујући на РТС, после седам година на власти, сигурно да има појединаца који немају више снаге и кондиције да наставе даље, анализа рада мора да постоји и да креће од локала па надаље.

Потребно је, како је навео, да се поднесу извештаји рада, промена ће свакако бити али, нагласио је, СНС је и имао константно промене, поготово последњих две-три године, мењани су људи на функцијама, јер је странка препознала да није било довољно рада и залагања.

Ми смо увек у фази процене, анализе и контроле, рекао је Вучевић и додао да и данас иде у обилазак неких села у Војводини, јер, како истиче, ако странка жели да задржи енергичност и потентност - то је неопходно.

Странка мора да "луфтира" своје редове и отвара врата млађима, то је предуслов озбиљне политичке орјентације, рекао је Вучевић.

Мислим да ћемо после избора видети много нових људи, који су ту чекају, желе прилику коју им треба дати, закључио је Вучевић.

Подршка Егзиту је и подршка српској привреди

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је подршка Егзиту истовремено и подршка српској привреди, јер, како је навео, корист од таквог догађаја износи 10 милиона евра, што је директна зарада нашој привреди.

Вучевић је рекао да је на Егзит дошло преко 60 хиљада гостију из 90 држава и то је "баш репрезентативно и добро за целу Србију".

Све добро иде, навео је Вучевић и додао да се, на жалост, догодио и трагичан догађај, јер је преминуо грчки држављанин због конзумирања опијата.

Према његовим речима, све мере се предузимају, од организатора, МУП и Града, али, наглашава, ако неко не води рачуна о себи, тешко може да се тако нешто спречи и апеловао је на посетиоце да уживају у музици и да не користе такве ствари.

Вучевић је нагласио да Егзит нису само четири дана, већ да целе године трају припреме, од локалног нивоа до државе, да би све како треба четири дана функционисало.

Егзит је и ове године окупио врхунске бендове, ди џејеве, има врхински амбијент, озвучење, сви хотели и хостели су распродати, сва очекивања су премашена, рекао је Вучевић. 

То је брендирање Новог Сада и Србије, имамо пуно плусева од таквог догађаја, а 2020. биће 20 година Егзита, када ћемо припремити и то да прославимо, рекао је он.

Нови Сад, који се нашао на светском сајту за путовања Лонли Планет на позицији три, имаће, према очекивањима ове године пола милиона ноћења, навео је Вучевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести