Лечић грађанима на протесту: Немојте да се разочарате

БЕОГРАД: У Београду је и вечерас одржан скуп "Један од пет милиона“, са кога је грађанима поручено да чувају ватру бунта у себи како би дошли до победе.
lecic
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Пред протестну шетњу која данас није ишла од Теразијске чесме до РТС већ до зграде Ректората грађанима су се обратили професор Оливер Тошковић, један од организатора протеста Миодраг Симовић и глумац Бранислав Лечић.

Они су акценат ставили на ауторски текст председника Србије Александра Вучића за Полиtику у коме, како су оценили, председник Србију дели, али су говорли и о лажним дипломама.

Лечић је поручио грађанима да не смеју да се разочарају и дозовле да се ватра бутна у њима угаси.

Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

"Немојте да се разочарате, ова ватра не сме да се угаси, а ни жар која тиња, истрајаћемо до победе", рекао је Лечић и додао да тврди да ће их у септембру бити много више као и разлога да актуелни систем заврши своје постојање.

Лечић је оценио да је данас у свету свака врста поделе прошлост. 

"Нема разлога да се било ко дели. Ово је частан народ који има духа и који побеђује и у најтежим тренуцима, као Новак Ђоковић", казао је Лечић и додао да је сада време да се акумулира снага.

И Симовић је поручио председнику да не дели грађане.

Тошковћ је рекао окупљенима да и кад шетње престану, они не престану да протестују.

Грађанска непослушност показује да власт и парламент не могу да раде било шта, рекао је професор.

Протестна шетња завршена је испред зграде Ректората, где су организатори учеснике позвали да покуцају на врата како би ту инстицуију "пробудили" и натерали је да буде одговорна.

Након тога су за наредну суботу заказали нови протест.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести