У Темерину поправљају две топлане

ТЕМЕРИН: У току је реконструкција две толане “Парк” и “Центар” где ће до половине септембра бити  замењени котлови и горионици што треба да унапреди систем даљинског грејања, побољша систем управљања, производњу и испоруку топлотне енергије.
s
Фото: Општина Темерин

У ЈКП “Темерин” у чијој је надлежности и дистрибуција топлотне енергије појаснили су да ће у Топлани “Парк” бити замењена три дотрајала котла, а у Топлани “Центар” два горионика уз које ће бити постављена и нова котловска и електро опрема.

Новац за реконструкцију две топлане у износу од око 37,4 милиона динара је обезбедила Управа за капитална улагања АП Војводине.

Две топлане загревају близу 33.700 квадрантих метара, односно 49 јавних и правних установа (Дом здравља, зграду Општине Темерин, три основне школе, ПУ “Вељко Влаховић”) и 288 домаћинстава  у најужем  центру Темерина.

Пројектовано је да ће после десет година експолатације нова опрема и рекострукција донети уштеду у износу од око 1,1 милион евра, истовремено обезбедити поузданост у раду , смањити потрошњу енергената и значајно умањити  емисију угљен-диоксида и азотних оксида.

З. Д.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести