Представке и предлози: Смеће нарушава изглед града

НОВИ САД: Комисији за представке и предлоге се обратила Новосађанка Персида Пујић, која је указала на проблем недостатка контејнера у делу града око Булевара краља Петра Првог.
smece
Фото: Dnevnik.rs

Због тога, како је објаснила, бахати суграђани бацају отпад и остављају га поред контејнера, после чега га пси луталице и ветар разносе свуда, што ружи слику тог дела града.

Због близине супермаркета има више смећа него иначе, а становници зграде у којој живим се надају подземним контејнерима као једином решењу тог проблема, али им је Јавно комунално предузеће „Чистоћа” одговорило да њихова возила не могу туда проћи, рекла је у свом излагању у Скупштини града Персида Пујић.
Како је додала, возила би могла проћи да се комшије паркирају прописно, а не на тротоарима, који су на тај начин неприступачни, поготово старијим особама.

Платили смо комунално опремање по усељењу, због чега очекујемо да се ситуација реши, поручила је Пујићева.

Суграђанка је додала да бескућници, који се након затварања Прихватног центра окупљају испред њихових зграда, стварају превелику буку. Она сматра да Прихватна станица за бескућнике треба да се премести из тог дела града на друго место због близине игралишта за децу и вртића.

Млади који се у касним вечерњим сатима окупљају на игралишту за децу ометају нам сан јер праве буку и штету у околини наших зграда, због чега желимо видео-надзор, закључила је Персида Пујић.

Осим ње, Комисији се, као и претходног месеца, обратио и Душан Пуцар с Клисе, који живи у Улици др Милорада Павловића и чија кућа нема прилаз ни с једне стране упркос томе што има употребну и грађевинску дозволу. Како је рекао, његова улица до сада је четири пута мењала назив, због чега су он и његова породица били принуђени да праве и нову документацију.

Управница зграде у Улици Модене у име станара поново је захтевала да се фасада Танурџићеве палате освежи, тачније префарба, јер је, како је рекла, у доста лошем стању. Она је нагласила да су исти захтев ове недеље предали и Граду.

Комисија за представке и предлоге је, осим представки суграђана, разматрала и одговоре надлежних институција који су пристигли на претходно постављена питања, а они ће, како је речено, бити прослеђени на адресе суграђана који су им се обратили.  

Д. Андулајевић и В. Бијелић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести