Редфорд: Време да се оконча Трампова "прерушена монархија"

ЛОС АНЂЕЛЕС:  Холивудски глумац и редитељ Роберт Редфорд позвао је Американце да гласају против Доналда Трампа на председничким изборима наредне године, оценивши да је, ради добробити земље, време да се оконча доба његове "прерушене монархије".
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči)

Редфорд је у ауторском тексту за Тинк платофму Ен-Би-Си њуза оценио да се САД суочавају с кризом "какву никад није видео у животу", односно "нападима Трампа на све за шта се ова земља залаже" и који "наликују нападима диктатора".

"Време је да Трамп оде, заједно са онима у Конгресу који су изабрали партијску лојалност пре заклетве да "свечано потврде" подршку Уставу САД. И на нама је да омогућимо да се то догоди, кроз снагу наших гласова", навео је Редфорд.Иако напомиње да није гласао за Трампа, Редфорд наводи да му је дао шансу и надао се најбољем, али се то није исплатило, преноси Холивуд репортер.

Он сматра да је "дубоко узнемирујуће" оно што се сада догађа у Америци, оценивши да уместо Сједињених Америчких Држава постоје "Разједињене Америчке Државе".

"Ова прерушена монахрија је толико исцрпљујућа и хаотична да није ни најмање изненађујуће да је толико много грађана разочарано", навео је Редфорд.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести