Више инвестиција и у овој години за Нови Бечеј

НОВИ БЕЧЕЈ: Приоритети за ову годину у новобечејској општини не разликују се лањских. Председник општине Саша Максимовић каже да ће се улагати у све области, али и сва насељена места.
novi becej, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

- Прошле године смо реконструисали већим делом Халу спортова у Новом Бечеју, при чему је само паркет коштао 14 милиона динара. Урађен је и кров, нове ограде. На све мислимо, па је урађена и еко-чесма у Куману, али смо и наставили реконструкцију напуштених копова без титулара на улазу у Кумане, као и саобраћајница - каже Максимовић.

На улазу у Кумане, које броји око 3.000 становника, сада је постављена мала радна зона, урађена је и трафостаница, као и саобраћајница и земља је испарцелисана за све заинтересоване инвеститоре иако нема форму индустријске зоне. Зато постоје инфраструктурно опремљене радне зоне које су власништво Општине Нови Бечеј.

Набрајајући урађене пројекте Максимовић истиче да је реконструисан терен у ОШ „Јосиф Маринковић”, сређен је кров који је прокишњавао, као и фасада и фискултурна сала у ОШ „Милоје Чиплић”, али и један терен у тој школи.

- Опремљена је и фискултурна сала неопходним спортским реквизитима вредности 600.000 динара у ОШ „Милан Станчић-Уча” у Куману- каже Максимовић. -Заиста смо пуно радили и улагали и ниједна област није занемарена.

Он каже да је само план јавних набавки прошле године износио 860 милиона динара, док је општински буџет био 800 милиона динара.

-То није мала цифра за малу општину чији је буџет 800 милиона динара, при том Хертеленди није радила Општина већ Покрајина, али смо уз помоћ виших нивоа власти успели да реализујемо испланиране пројекте - тврди Максимовић. -Урађен је и кружни ток на уласку у Нови Бечеј са све електрификацијом, али и скулптурама рода које је поставило ЈКП које се брине о улепшавању нашег града. И Кеј нам је надалеко чувен по уређености.

Планови за ову годину су амбициозни, јер како тврди Максимвић, поново су спремили доста пројектне документације.

- Кад смо дошли на чело локалне самоуправе нисмо имали ниједан пројекат спреман, а сада не можемо да пребројимо- напомиње Максимовић. -Предвиђено је да се заврши пројектна документација и обезбеди новац за све улице које нису асфалтиране на територији наше општине. Планиран је и почетак реконструкције Дома здравља, новац је обезбеђен од Канцеларије за јавна улагања, да се заврши припремна паирологија и може да се крене и у тај посао.

Општина у сарадњи са НИС-ом ради и реконструкцију амбуланте у Куману, јер је план да се до краја 2020. године паралелно са реконструкцијом Дома здравља у Новом Бечеју, реконструишу и све амбуланте по селима.

- Тиме ове године закокружујемо инфраструктурне радове из области здравства у једну целину, и више о томе не размишљамо, већ само о опремању неких одељења у Дому здравља неопходном техником, како би људи имали квалитетно лечење, што им и припада- каже Максимовић. -Средства су обезбеђена у буџетима Општине и Управе за капитална улагања за реконструкцију фискултурне сале у Бочару, у плану је и изградња саобраћајница, наставак реконструкције водовода. Канализацију смо радили две године, па смо мало застали, јер нисмо имали довољно средстава да спроведемо све.

Речју, у Новом Бечеју се ради све оно што није рађено последњих 20 година, а требало је. Грађани виде да се свуда ради, па очекују да и они све добију ођедном, што ће и бити, само треба мало стрпљења, поручује Саша Максимовић.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести