Ђукановићи у Боингу кинеске Тријаде?

ПОДГОРИЦА: Демократски фронт (ДФ) позвао је надлежне у Генералном секретаријату Владе и Председништву да обавесте јавност колико је средстава утрошено за новогодишњи и божићни боравак у Мајамију председника Мила Ђукановића, Лидије Ђукановић и, још једног броја особа, блиских том брачном пару.
b
Фото: pixabay.com

Такође је, како наводе у саопштењу, потребно је саопштити да ли се радило о приватној или државној посети.

"Да ли је Мило Ђукановић ово прекоокеанско путовање реализовао у складу с Правилником Генералног секретаријата Владе и Председништва? Да ли је, како је то инсистирало Специјално државно тужилаштво у суђењу за “државни удар”, Мило Ђукановић тражио сагласност Председништва ДПС, или неког другог државног органа, да би могао реализовати ово путовање? Да ли је потписао налог за службено путовање и подигао дневнице", наводе из ДФ.

Демократски фронт тражи одговор и од Агенције за ваздухопловство, за које је потребе, како наводе у том политичком савезу, 29. децембра, у периоду од 16 до 20 сати, авион марке Лирџет 45, у власништву Авиосервиса Генералног секретаријата Владе, коришћен на релацији Подгорица – Париз (Бурже).

"Да ли је у Буржеу дошло до преседања Мила Ђукановића, Лидије Ђукановић и још једног броја њима блиских лица? Да ли је за прелет до Мајамија, као крајњег одредишта брачног пара Ђукановић, из Буржеа коришћен “Боинг” са 27 седишта?

"Или је коришћен приватни авион марке “Боинг” са 27 седишта, у власништву Пола Пуе, који, по подацима ФБИ, слови за високо рангираног члана кинеске мафијашке организације, “Тријаде 14-К”, која је одговорна за шверц дроге великог обима широм света, углавном хероина и опијума из Кине или Југоисточне Азије", каже у саопштењу ДФ.

ДФ, како наглашавају, поставља питање председнику Ђукановићу - да ли је за путовање у Мајами користио авион Пола Пуе, преносе подгоричке Вијести.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести