Трамп у Њу Хемпширу освојио наjвише гласова у историји

ВАШИНГТОН: Председник САД Доналд Трамп однео је убедљиву победу у Њу Хемпширу, док је његов изазивач, бивши гувернер Масачусетса Бил Велд, добио више од 12.000 гласова.
donald tramp
Фото: Tanjug (AP Photo/Andrew Harnik, File)

Освојивши велику већину, Трамп је већ сакупио више гласова у примарној држави Њу Хемпшир од било којег председника у историји, јавља АП.

Трампов број гласова приближио се модерном историјском максимуму за актуелног председника, 86,43 одсто који је поставио Роналд Реган 1984. године. Велд је добио око 9 одсто гласова републиканаца из Њу Хемпшира.

Како преноси АП, овај резултат одраз је снажне подршке републиканаца Трампу и готово 18-месечног напора његове кампање да умањи било какве значајне претње његовој кандидатури.

Актуелни председник САД на свом Твитер налогу написао је да медији који преносе лажне вести очекују "велику демократску причу", али да ту нема ничег превише бајковитог.

"Зар не би била велика прича да сам освојио више примарних гласова у Њу Хемпширу од било којег председника у обе странке у историји те велике државе? Није безначајна чињеница!'''', твитовао је Трамп.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести