Разлаз између Зеленовића и Петровића

Ванредно стање и борба против Корона вируса драстично су променили животе грађана Србије.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ова беспоштедна борба против невидљивог непријатеља приоритет је целокупног државног апарата и свих грађана. У ванредном стању и предстојећи избори пали су у други план, променивши свакодневицу и учесника у политичком животу. Бар оних који су у политици јавно, који су народни посланици и који су за то плаћени, пише портал Србија данас.

Међу њима, међутим, има и оних, којима ни ванредно стање не мења ништа, с обзиром на то да иако су за то плаћени, већ годинама не учествују у раду скупштине, кријући се иза пароле некаквог бојкота, који се односи само на скупштину, али не и на дневнице и скупштински ресторан. Један од таквих, незванични владар Шапца, Душан Петровић, ових дана тајно, у сенци, прави план о званичном преузимању власти од свог досадашњег послушника, званичног градоначелника Небојше Зеленовића.

Наиме, како сазнајемо, пошто му је пропао план о преузимању Демократске странке, Петровић је одлучио да и званично, а не као до сада из сенке, преузме власт у Шапцу, трудећи се да у предстојећој кампањи маргинализује Небојшу Зеленовића, с којим је већ дуже време у лошим односима због поделе плена од послова везаних за сумњиве пројекте градске управе.

Да је Зеленовић само Петровићева марионета сведочи и чињеница да Петровић, познат као мистер 10 посто, без икаквог разлога има канцеларију поред канцеларије Небојше Зеленовића, како би могао да га контролише. У Шапцу је, иначе, позната прича да једном недељно, Петровић постројава директоре јавних предузећа, који му, иако им никако не може бити шеф, подносе рапорт о раду.

Зато га тамо где би требало да буде нема.

Иако народни посланик, скупштини се последњи пут обратио 4. 12. 2018, што га није спречило да редовно узима посланичку плату. Али, Петровићу пара никад доста, као ни његовом градоначелнику Небојши Зеленовићу. И ту је суштина њиховог сукоба.

Шапчанима је јасно да ко год победи у свађи ове двојице, њима нема шта да понуди. И то ће им и показати на предстојећим изборима - кад год да буду одржани.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести