Гојковић искључила микрофон министру Вулину због Живковића

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић искључила је микрофон министру одбране Александру Вулину, јер се, по њеној оцени, непримерено обратио опозиционом посланику Нове странке Зорану Живковићу, који је ушао у пленумску салу.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Живковић је до данас бојкотовао седнице скупштине, а више пута је истицао да је он за то да посланици буду у сали и да то што не долази у парламент значи да жели да се солидарише са осталим представницима опозиције.

Вулин се на седници на којој се расправља о потврђивању ванредног стања и мерама владе које су донете у том периоду, иронично обратио Живковићу, када га је угледао на уласку у салу, речима “да му је драго” што је дошао да каже оно о чему је говорио у холу, те додао да је председник Нове странке говорио у “нападу мржње”.

Гојковић је позвала Вулина да не вређа посланика и да се не понаша на исти начин као неко коме скреће пажњу на понашање.

Гојковић је објаснила да је својом реакцијом спречила свађу.

Вулин је када је добио реч казао да је Живковић у свом нападу мржње рекао како војска није адекватно заштићена и "зашто наша јединица АБХО није могла сама са 70 одстотним алкохолом да дезинфикује улице већ за то морају да долазе Руси који ће то да раде са 70 одстотном вотком".

"Ово је примитивна увреда наше руске браће. Не зна ништа, а воли да лаже", рекао је Вулин и додао да се улице не дезинфикују алкохолом већ натријум хипохлоритом који се добија из индустријске соли.

"Осим што зна да мрзи нашу војску и нашу руску браћу не зна ништа о ономе о чему говори", додао је Вулин.

Каже, такође, да је наш АБХО то урадио у многим градовима и општинама и то више пута: Крушевцу, Ваљеву, Неготину, Деспотовцу, Нишу, Београду, Новом Саду, Рашкој, Краљеву, Чачку, Власотинцу, Бабушници, Медвеђи, Бојнику, Лебану, Пресеву, Сврљигу, Лесковцу, Бачкој Тополи, Цхуприји, Параћину, Новом Пазару, Врању, Бујановцу и другим.

Додао је да су за време ДОС-а укинути корупси и армије, као и да је та власт свела АБХО на само један батаљон.

"Хвала Богу што постоје руски пријатељи који су нам ту помоћ дали и помогли. Да припадници војске нису адекватно застићени имали би на хиљаде заражених, а нема их , не мојте да будете тужни због тога", поручио је Вулин посланику Живковићу.

Живковић је казао да је Вулину неко погрешно пренео то што је претходно причао у скупштинском холу или да то није схватио добро.

"Свака захвалност и част свакоме ко нам је помогао у овом времену, ту нема никакве сумње. То сам поновио сто пута, али када то неко користи у нападу своје дијагнозе то онда губи било какав смисао. Наравно да су Руси помагали и да су могли још боље, али имају и они и своје проблеме", навео је Живковић.

То што је министар рекао да је Србија сама урадила у педесетак градова у Србији потврђује да је бесмислено што му сад пребацује због тога што је он, Живковић, рекао да је та помоћ могла да буде боља и адекватнија.

"Све је то последица тога што ова власт крије од грађана шта је овде дошло хуманитарно, а шта је купљено, колико маски, респиратора и друго, када се нешто крије то је зато што се лаже", додао је Живковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести