Обрадовић: Тужилаштво и полиција да не раде селективно

БЕОГРАД: Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да он и његов страначки колега Иван Костић "настављају штрајк глађу посланика СНС Александра Мартиновића", али је, каже, захтев Двери да тужилаштво и полиција неселективно и независно раде свој посао.
obradovic
Фото: TANJUG / RADE PRELIC / an

Обрадовић је новинарима на платоу испред Скупштине казао да је Тужилаштво изашло у сусрет Мартиновићу и покренуло кривичне пријаве према опозиционим посланицима:

„Имате тужилаштво и полицију који одговарају на притиске извршне власти, али никада не реагују на наше бројне кривичне пријаве“, казао је Обрадовић и додао да је само он поднео пет таквих пријава против оних за које тврди да су одговорни за криминал и корупцију у врху актуелне власти.

Навео је да је спреман да да изјаву надлежним органима у вези догађаја са послаником Марјаном Ристичевићем, који се догодио у петак испред Скупштине Србије и додао да се не позива на посланички имунитет и стоји на располагању свакога часа надлежнима.

„Али, исто тако тражим да реагују и за случај Савамала, Крушик, убиство Оливера Ивановића...", казао је Обрадовић.

Лидер Двери представио је и своју књигу у припреми под насловом "Криминални кругови - Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и СНС" и додао да очекује да ће следеће недеље изаћи из штампе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести