Једино je Никола Дринчић одиграо сваки минут

Фудбалска сезона у Супер­лиги Србије остала је иза нас. Титулу је, више него убед­љиво, освојио тим Црвене звезде, друго место припало је Партизану, треће Војводини, а четврто ТСЦ-у и то су екипе које ће овдашњи фубал представљати у европској конкуренцији.
Ј. Грлић/Капитен Никола Дринчић (18) провео је највише времена на терену
Фото: Ј. Грлић/Капитен Никола Дринчић (18) провео је највише времена на терену

Никако, наравно, не сме да се заборави ни фантастични резултат новосадске “Старе даме”, која је тријумфовала у Купу, захваљујући чему ће у квалификацијама за Лигу Европе кренути од другог кола.

Осврћући се на укупни учинак фудбалера Војводине, у очи пада податак да су, у 30 првенствених рунди, црвено-бели остварили 19 победа, пет пута игрли нерешено и упи­сали шест пораза, уз гол-разлику 47:27. Просечно су, дакле, ученици тренера Ненада Лалатовића постизали 1,56, а примали су 0,9 голова по утакмици.

Убедљиво највише времена на терену провео је најстарији првотимац Воше Ни­кола Дринчић, који је одиграо свих 2.700 минута, без иједне измене. Када се у обзир узме чињница да је овај сјајни фудбалер ушао у 36. годину живота, јасно је да је остварио подвиг, али, како је он сам више пута истакао, само док буде могао да игра на максималном нивоу, остаће у професионалном фудбалу. Када то више не буде случај, опростиће се од зеленог те­рена.


ПО ИЗБОРУ НАВИЈАЧА: Дрина играч сезоне

У традиционалном избо­ру за најбољег играча Војводине у сезони, приста­лице црвено-белих изабрале су капитена Николу Дринчића. Најбољи стрелац и асистент је Петар Бојић, који је у првенству и Купу Србије пос­тигао укупно седам голова и, као и Дринчић, имао осам асистенција.

Укупно близу 90.000 гледалаца

Лалатовићев тим пратило је укупно 89.946 гледалаца (2.998 у просеку), а највећа посета на утакмици Воше забележена је управо у Београду, када је њен дуел са Звездом пратило око 26.000 гледалаца. С истим ривалом, Новосађани су имали и највећу посету на “Карађорђу”, када је присутно било око 10.000 људи.

На центру најчешће Срђан Јовановић

Што се судија тиче, најчешће је за утакмице Војводине био делегиран наш најбољи делилац правде, Београђанин Срђан Јовановић (6), а следе Ђорђић (4), Живковић (3) итд. Укупно 14 арбитара појављивало се на сусретима у којима је наступао тим из Новог Сада.

Пут до трофеја у Купу Србије

До освајања победничког пехара у Купу Србије, фудбалери Војводине савладали су пет препрека. У шеснаестини финала надиграли су на “Швајцарији” екипу Златибора (4:0), а потом, на “Карађорђу” и прволигашки тим Синђелича истим резузлтатом.

У четвртфиналу су, тек после бољег извођења пенала, елиминисали пред својим навијачима Младост из Лучана (5:4, 0:0), да би у полуфиналу савладали у гостима Чукарички (1:0).

У нишком финалу, као што је познато, били су бољи, поново после удараца с беле тачке, и од екипе Партизана (6:4, 2:2).


На основу минута, на другом месту је репрезентативац БиХ Синиша Саничанин, који их има 2.520, док је иза њега Петар Бојић (2.432). Иако је, баш попут Дринчића, имао стопостотан учи­нак све до 27. кола, голман Емил Роцков у финишу лиге место је препустио Николи Си­мићу и зато је имао 2.430 минута. Аранђел Стојковић има 2.297 минута и то су били лидери по времену које су остварили у игри.

Најчешће је с клупе за ре­зервне играче улазио млади Дејан Зукић, који је наступио у чак 27 утакмица, али је имао “само” 720 минута (26,6 у просеку) на травњаку. Његов вршњак Мирко Топић, који је пропустио финиш сезоне, скупио је 1.158 минута и постао стандардни првотимац клуба из Новог Сада. Што се новајлија пристиглих у току зиме тиче, највише времена играо је Миљан Вукадиновић (692 минута), а следе Стефан Ђорђевић (630), Славко Бралић (600), Момчило Мркаић (585) и Никола Андрић (583).

Баш као и на крају јесењег дела, први стрелац екипе, иако је зимус прешао у редове Партизана, остао је Бојан Матић, који је девет пута погодио ривалске мреже. Другопласирани је Петар Бојић с 5, док је Зукић постигао 4 гола. на листи стрелаца следе: Гемовић, Ђуричин, Езе, Ни­колић и Вукадиновић (по 3), Нешковић, Стојковић, Дринчић, Мркаић и Човић (по 2), односно Деветак, Веселиновић и Топић (по један гол), док је фудбалер Јавора Јевремовић постигао аутогол у победи Војводине у Ивањици.

Занимљиво је да је тренер Ненад Лалатовић у току сезоне у игри рачунао на чак 30 првотимаца, а да је у Инђији, у 29. колу, дебитовао за сениорску екипу и млади Вукашин Богдановић, који је уписао прва два суперлигашка минута.

Фудбалери из Новог Сада зарадили су укупно 74 жута картона, а највише пута (по осам) опоменути су били Младен Деветак и Синиша Саничанин. Једини црвени картон (други жути) добио је Миодраг Гемовић у утакмици с Црвеном звездом на стадиону “Рајко Митић”.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести