Захарова се извињава: Погрешно сам протумачена

МОСКВА: Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова извинила се данас због своје раније објаве на твитеру, уз напомену да је погрешно протумачена, преноси Спутњик.
Marija Zaharova Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Захарова је на свом Фејсбук профилу објавила фотографију на којој председник Србије Александар Вучић седи у столици испред председника САД Доналда Трампа уз текст "Ако сте позвани у ДБД, а столица је стављена као да сте на испитивању, седите као на фотографији #2 ко год да сте. Верујте ми".

Она је испод те фотографије објавила је кадрирану фотографију глумице Шерон Стоун са прекштеним ногама из филма "Ниске страсти".

Захарова је накнaдно допунила своју објаву на Фејсбуку уз објашњење: "Извињавам се, али моја објава је погрешно протумачена! Једино што се чинило објаву било је одбијање бахатог става 'изузетних'. Трикови протокола постали су један од трикова које амерички званичници редовно користе како би вештачки створили изглед сопствене ексклузивности. А ово је неприхватљиво".

Претходна објава Захарове, на коју се реаговали и поједини званичници у Србији, брзо се проширила друштвеним мрежама, а прокоментарисао ју је и председник Србије.

Вучић је новинарима у Бриселу раније данас рекао како не постоји ствар коју је Србија урадила да један део јавности у Србији није говорио најгоре о томе.

То највише говори о њима, Марија Захарова, примитивизам и простаклук који је показала говори о њој и онима који су је поставили, додао је Вучић.

Не умеју сви људи да цене што Србија није увела санкције Русији, што је војно неутрална, али шта да радите. Ја да објашањавам нечији простаклук и примитивизам, нисам у стању, рекао је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести