Мултимедијално извођење опере „Риголето” испред Чешког магацина

Мултимедијално извођење опере Ђузепа Вердија “Риголето”, у коме учествују солисти, оркестар, хор и балет Српског народног позоришта, у режији Александра Николића и кореографији Александра Илића, под диригентским вођством маестра Луиса Горелика из Аргентине, биће представљено у понедељак од 21 час у оквиру Калеидоскопа културе, пројекта Фондације Нови Сад - европске престонице културе, на отвореном испред Чешког магацина.
ceski magacin
Фото: Чешки магацин / Дневник/Архива

У главним улогама наступају Војвода од Мантове - Стеван Каранац, Риголето, дворска луда - Жељко Р. Андрић, Ђилда, Риголетова ћерка - Дарија Олајош Чизмић, Спарафучиле, бандит - Горан Крнета.

У овој поставци опере Риголето, редитељ наводи да балет има посебан третман.

„Као професор Института за уметничку игру пуно се бавим покретом, плесом и сарађујући с кореографом Александром Илићем годинама радим на томе да природно инкорпорирам балет у оперу”, казао је редитељ.

Костиме за представу је урадила Сенка Ранисављевић, сценографију Саша Сенковић, асистенција кореографа Бранка Глигорић, а руководилац пројекта је Сенка Петровић.

Публика ће ову оперу моћи да прати и у дуиректном преносу на Трећем програм РТС-а, али и он лајн на сајту и фејсбук страни Калеидоскопа културе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести