Куп Србије у рукомету у обе конкуренције: Војводина и Динамо за трофеј

За пехар националног Купа “Проф. др Бранислав Покрајац” за рукометаше, на завршном турниру у “Кристалној дворани” у Зрењанину, бориће се бранилац трофеја Војводина и Динамо коме је то друго финале. 
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Новосађани су славили над шабачком Металопластиком 27:21 (12:10). Војводина је од почетка наметнула своју игру где је акценат ставила на чврсту одбрану и брзу транзицију, па је тако током целог меча одржавала предност за и више него заслужену победу. Ни Воркапић са седам голова није био довољан Шапчанима за јачи отпор актуелном шампиону. Динамо ће други пут играти у финалу пошто је био бољи од Партизана 26:22 (13:9). Панчевци су углавном водили са три-четири гола разлике. Партизан је само једном у финишу полувремена пришао на гол заостатка (9:10), али Београђани нису успели више од тога. Најефикаснији у редовима победника био је Шотић са 7 голова. 

Финале Купа Србије који се односи на минулу сезону 2019/2020 између Војводине и Динама игра се сутра (недеља) од 18 часова, док ће се у конкуренцији дама за пехар борити Наиса и Јагодина од 14:30. 

Изабранице тренера Светислава Белог Јовановића савладале су екипу Бора 22:16 (9:9) у полуфиналу. Рукометашице Јагодине имаће прилику да дођу до трећег трофеја у националном Купу, првог после 2014. године. Тим Драгана Маркова био је убедљив у полуфиналном мечу са Бекаментом Буковичком Бањом 34:22 (16:9). Лакше него што се то очекивало, у репризи финала Купа из сезоне 2018/2019, двоструке узастопне шампионке Србије сломиле су отпор ривалки после 40 минута утакмице.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести