Курц: Чека нас још много месеци, морамо издржати до вакцине

БЕЧ: Канцелар Себастијан Курц рекао је данас поводом државног празника Аустрије да ће грађани морати још много месеци да живе са коронавирусом и да морају издржати док вакцина не буде омогућила повратак нормалности.
kurc, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

Курц је казао да зна да су многи исцрпљени због ове кризе и да не желе више да случају о корони.„Вама желим, као грађанин, да кажем да вас разумем. Ни ја не желим да морамо да носимо маске, да трпимо ограничења и желим да можемо да славимо феште када то пожелимо. Али као шеф владе није мој задатак да кажем то што желе сви да чују“, истакао је он.

Курц је поручио да ће грађани Аустрије још много месеци морати да живе са коронавирусом.

„Мораћемо да издржимо док нам вакцина не буде омогућила повратак нормалности. Ако фрустрација и бес буду снажнији онда би требало да се сетимо да овај криза није трајна и да се назире крај“, поручио је он.

Канцелар је похвалио све институције земље, а посебно војску, за допринос који су пружиле у овој „великој кризи“.

„Последњи месеци су још једном показали да без функционишуће војске кризе није могуће савладати. Опремање војске ће за ову владу остати приоритет“, нагласио је у обраћању на свечаном полагању заклетве регрута аустријске војске на државни празник.

Изразио је уверење да ће Аустрија јединством, као и у прошлости, добро проћи кроз ову кризу.

„Пред нама је још тешких месеци и знам да то није лако за све нас“, навео је Курц додајући да је актуелна криза без сумње један од најтежих изазова са којим је друштво суочено од Другог светског рата.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести