Ковачевић: Срамна хајка у Црној Гори на Републику Српску

ПОДГОРИЦА: Посланик владајућег Демократског фронта Марко Ковачевић, оценио је да је у Црној Гори протеклих дана организована, како наводи, "срамна хајка на Републику Српску" и поручио да "Црна Гора мора да дише на оба своја плућна крила".
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija

Ковачевић је саопштио да се том "великом хајком" покушава делегитимисати сваки облик организовања српског народа на Балкану, како би се унапред делегитимисало било које право које би српски народ требао да има у Црној Гори.

"Срби у Црној Гори су годинама дискриминисани и неко жели да се та пракса настави. Ми никоме не желимо зло, не желимо било кога да дискриминишемо, желимо да живимо у миру, да са свима осталима радимо на добро Црне Горе и њених грађана. Не желимо права за себе а да их било коме одузмемо, већ желимо да једнака права имају сви", поручо је Ковачевић, пренео подгорички портал Борба.

Истакао је да је страх од тога да Срби буду равноправни, који имају појединци у црногорском друштву, чисти "шовинизам и мржња".

А са тим се, указује не може напред.

"Ипак мислим да ће разум победити и да ће сви схватити да Црна Гора мора да дише на оба своја плућна крила", навео је Ковачевић.

Поручио је да Срби у Црној Гори могу са сваким, али ће, каже, бранити и одбранити себе кад год будемо нападнути.

"Ова хајка на Републику Српску им неће помоћи јер се ми свог народа нити стидимо, нити одричемо", поручио је Ковачевић поводом критика упућених Кривокапићу, који је жељки Цвијановић наводно честитао Дан Републике Српске - 9. јануар.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести