МУП доделио признања најистакнутијим полицајцима

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин уручио је данас традиционалне награде најхрабријем и најпосвећенијем полицијском службенику, али и омиљеном колеги међу припадницима Министарства унутрашњих послова.
vulin
Фото: MUP
Данијела Стојанов, запослена у криминалистичкој полицији Полицијске управе за град Београд, понела је титулу најпосвећенијег полицијског службеника, специјално признање уручено је Радошу Бошњаковићу, полицијском службенику Управе граничне полиције, који је прошле године из пожара спасао своје комшије у Ужицу, а титулу омиљеног колеге понела је Гордана Цвејић, шефца Одсека за експлоатацију и презентацију у Полицијској управи у Суботици.
 
Плакете за изузетну посвећеност на свечаној додели признања добило је 12 припадника Министарства унутрашњих послова.
 
Министар Вулин је на свечаности истакао да храброст и посвећеност полицијских службеника ретко наиђу на заслужено признање код грађана, али да они тај посао раде из осећаја верности према својој земљи и народу.
 
Додао је да је оно што грађани сматрају херојским подвигом за припаднике полиције свакодневни посао.
 
"Лако је наљутити се на полицију, али онда када буде тешко, када вам затреба заштита, када бринете за своје дете, када се уплашите за себе, када мислите да је помоћ потребна, када вам елементарна непогода уништи читав живот, онда се обратите својој полицији и заборавите да сте се икада на њих љутили“, рекао је Вулин.
 
Додао је да врлина полицијских службеника није само у томе што људима пружају помоћ, већ и у томе што не траже ни захвалност ни награде за помоћ коју су пружили.
 
„Зато је моја и захвалност грађана Србије према вама још већа. Урадили сте не оно за шта сте плаћени, обучени, већ сте урадили оно за шта би свако људско биће желело да је урадило да је било на вашем месту, желело да буде баш као ви“, поручио је министар припадницима МУП-а.
 
Министар је најавио да ће МУП наставити са улагањем у опрему, возила како би посао полиције био лакши.
 
"Али једно не можете да купите - посвећеност, храброст, решеност и опредељеност полицијских службеника да свој живот, здравље, будућност и срећу сопствене породице ставе са неке друге стране и буду ту за људе којима је помоћ потребна", рекао је Вулин.
 
У име награђених Данијела Стојанова захвалила се на признањима, истакавши да су она потврда да посао обављају одговорно, савесно и посвећено, на добробит свих грађана.
 
„Свакако да ове резултате не бисмо постигли да није истих особина и неизмерне подршке свих запослених у нашим колективима, а верујем да би свако од колега и колегиница поступио исто у датим околностима", рекла је Стојанова.
 
Додала је да су признања велики подстрек за будући рад и спремност да се у сваком тренутку заштите животи и безбедност свих грађана Србије.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести