Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда ПОКРАЈИНСКЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА НА ГАЗДИНСТВИМА Заливне системе у Војводини покретаће и струја од сунца
Покрајински секретаријат за енергију расписао је јавни конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката примене соларне енергије у пољопривредним газдинствима.
Економија / Пољопривреда ПО ЗАХТЕВУ НЕ МАЊЕ ОД 20.000 ЕВРА Расписан позив за изградњу објеката за подизање матичних засада
Први позив за подношење захтева ради одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у имовину пољопривредних газдинстава у изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру ИПАРД III програма расписан је данас, објавило је Министарство пољопривреде и навело да се захтеви могу подносити од данас до 24. маја.
Економија / Пољопривреда НАЈТРГОВАНИЈИ КУКУРУЗ И ПШЕНИЦА Цене свих примарних пољопривредних производа су биле у паду
НОВИ САД: Током ове седмице преко Продуктне берзе прометовано је 2.323 тона робе чија финансијска вредност је износила 52,46 милиона  динара, наводи се у недељном извештају ове берзе.
Економија / Пољопривреда ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА за подстицаје ОД 18.000 ДИНАРА Рок је до1. марта, ЕВО КАКО да се пријавите
БЕОГРАД: Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара отворен је до 1. марта.
Photo
Економија / Пољопривреда СТОЧАРИ МУЗЛИ КРАВЕ, МЛЕКАРЕ МУЗЛЕ СТОЧАРЕ Произвођачи млека остали празних џепова па сада правду траже на суду
Ниске откупне цене млека година су мучиле пољопривреднике западне Србије, а многи су од ове гране сточарства, разочарани и одустали.
Photo
Економија / Пољопривреда ГЛЕДАЈ У ПАСУЉ ДА ВИДИШ ДА ЛИ ДА САДИШ КРОМПИР У џаковима кртоле ове године зарада преко 10.000 евра по хектару
Повртари који су прошле године сејали кромпир добро су прошли ове сезоне – 2023/2024. у погледу цене навелико приноса и квалитета.
Photo
Економија / Пољопривреда НИШТА БЕЗ ПРАДЕДЕ И ЗЕМЉЕ Гајићи из Бачке Паланке читав век се баве пољопривредом
БАЧКА ПАЛАНКА: За пољопривредно газдинство Гајић из Бачке Паланке земљорадња је породична традиција која се са поносом преноси с колена на колено.
Економија / Пољопривреда ДАНСКИ ФАРМЕРИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ брину да ће им ПОРЕЗ на емисију угљеника угрозити производњу и ЗАТВОРИТИ ФАРМЕ
КОПЕНХАГЕН: Дански пољопривредници данас су изразили забринутост да ће их планови владе за увођење пореза на емисију угљеника приморати да смање производњу и чак да затворе фарме.
Економија / Пољопривреда ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ДРЖАВЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Камате 3 одсто годишње, за неке и мање, а ево до када је РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА
БЕОГРАД: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године субвенционише најповољније кредите за пољопривредне произвођаче за шта је у буџету опредељено 1,2 милијарде динара, а рок за подношење захтева је 15. октобар, објавило је данас ресорно министарство.
Економија / Пољопривреда МУКЕ ПО ПОЉОПРИВРЕДНИКУ Због овог се воћари и повртари у Западној Србији обраћају адвокатима, разграничавање имања али и давање земље у закуп најчешћи проблеми
Чачак: Један од највећих поблема пољопривредника у Западној Србији свакако је онај који се тиче расподеле имовине и разграничавања имања. У таквим ситуацијама они се најчешће обраћају адвокатима, али оно што отежава процесе јесто то што су парцеле разуђене и раштркане.
Економија / Пољопривреда НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ОСТАНЕТЕ БЕЗ ПАРА ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ Морате да урадите ОВО и ОБНОВИТЕ своје пољопривредно газдинство
Пољопривредно газдинство које је уписано у званични Регистар може да обнавља регистрацију сваке године, а ово је неопходно како би власници могли да аплицирају за новац из државне касе. Овај поступак покреће се избором и попуњавањем одговарајућег електронског обрасца - захтева, у онлајн форми, непосредно у оквиру софтверског решења еАграр.
Економија / Пољопривреда ИДУ КАО АЛВА Велика потражња за садницама шљиве у чачанском Институту за воћарство, СКОРО СВЕ РАСПРОДАТО У РЕКОРДНОМ РОКУ
ЧАЧАК: Са првим сунчаним данима завршава се и пауза код вредних пољопривредника, а припремни радови у воћњацима и на њивима већ су почели.
Photo
Економија / Пољопривреда ОВУ БИЉКУ ИЗ БАНАТА ВОЛЕ У СЛОВАЧКОЈ И ДОБРО ЈЕ ПЛАЋАЈУ Пољопривредник из Падине узгаја мак без морфијума по строгим стандардима ЕУ
Сушна јесен и топао октобар допринели су да око 30 одсто семена мака посејаног јесенас пропадне, што ће се одразити на приносе када се крајем јуна и почетком јула мак буде скидао са њива у Падини, на подручју општине Ковачица у Банату.
Економија / Пољопривреда УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА за 18.000 динара ПО ХЕКТАРУ Ево шта пре подношења ЗАХТЕВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ паори треба да ураде! Од ове године једна НОВИНА
Јавни позив за давања по хектару од 18.000 динара расписан је 1. фебруара, а пољопривредни произвођачи ће своје захтеве моћи да подносе до 1. марта, објављено је на сајту министарства.
Економија / Пољопривреда СТОЧАРИ О ДРЖАВНИМ ПОДСТИЦАЈИМА И ИЗВОЗУ Ево које ће земље куповати нашу јунетину
Број товних крава, телади и јуница достигао је скоро 25.000 грла и постоје добри изгледи да, уз помоћ државних мера, броји и више од 50.000 грла.
Економија / Пољопривреда СТАВИО ДИПЛОМУ У ЏЕП И ВРАТИО СЕ НА СЕЛО: Војо из села Радаљево сада је најдомаћин за 2023. годину (ФОТО)
Ивањица: Тошовићи из села Радељево код Ивањице надалеко су познати повртари и пољопривредници.
Економија / Пољопривреда РЕПРОМАТЕРИЈАЛ У ПОЉОПРИВРЕДИ Ево колики је ПАД ЦЕНА
Цене репродукционог материјала, средстава рада и услуга у пољопривреди у четвртом кварталу 2023. године, у односу на исти квартал 2022. године, смањене су за 9,3 одсто, објавио је Републички завод за статистику.
Photo
Економија / Пољопривреда ИПАК СЕ ИСПЛАТИ БИТИ ПОШТЕН Ово су вредна браћа с Пештера коју је ОДЛИКОВАО председник Србије лично! Куртагићи почели са 100 оваца, а данас имају НАЈВЕЋЕ СТАДО на БАЛКАНУ Њихови производи се продају „КАО АЛВА“ (ФОТО)
СЈЕНИЦА: Да се вредан и поштен рад увек исплате на свом личном примеру показали су сточари с Пештера. Браћа Куртагић нису напустили своје породично огњиште него су се ухватили са суровим условима и постали власници највећег стада оваца на Балкану.
Економија / Пољопривреда ПОЉАЦИ ЈАЈИМА НА ЕВРОПСКУ УНИЈУ Фармери гађали Канцеларију у Вроцлаву
ВАРШАВА: Пољски пољопривредници палили су бакље, бацали петарде и гађали јајима канцеларију Европске комисије у граду Вроцлав на западу земље, протестујући против мера ЕУ у борби против климатских промена, растућих цена и, како наводе, нелојалне конкуренције посебно из Украјине.
Економија / Пољопривреда ВОЈВОЂАНСКИ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ Осам породица из Пивница се удружилe, а ево од чега ће да живе
Мада је за повртарске послове на oтвореним пољима још рано у пластеницима је право време . Подједнако су упослени како они који се баве производњом расада за конвенционалну производњу тако и они који раде органско поврће у затвореном простору .
EUR/RSD 117.2028
Најновије вести