Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Признања пољопривредницима за узорна породична газдинства 
Младим пољопривредницима Александру Радојевићу из Ковина, Роберту Халаиу из Мужје, Дарку Вукманову - Симокову из Верушића , Душану Недимовићу из Сремске Митровице, Стевици Ивкову из Фаркарyдина  и Срећку Ђуричићу из Купинова јуче су на Пољопривредном факултет – Департман за ратарство и повртарство уручена признања, јер  су њихова газдинства најбољи примери како се треба повезати пракса са савременим научним достигнућима.
Економија / Пољопривреда Лабораторија за контролу млека у Србији почела са радом
БЕОГРАД: Лабораторија за испитивање и контролу квалитета млека почела је данас са радом и то кроз мониторинг производње млека на целој територији Србије.
Економија / Пољопривреда Александар Богдановић: Пољопривредници највише траже субвенције за тракторе
Фонд за развој пољопривреде АП Војводине и ове године ће наставити да даје субвенције пољопривредницима у намери да их оснажи и пољопривреду учини главном окосницом економског развоја земље.
Економија / Пољопривреда Миле Јерковић газдовао с 30.000 хектара и све упропастио
Савет за борбу против корупције доставио је Влади Србије, чије је саветодавно тело, извештај о приватизацији и располагању пољопривредним земљиштем у јавној својини Србије, у којем тврди да непоштовање Закона о приватизацији и Закона о пољопривредном земљишту има за последицу да десетине хиљада хектара пољопривредног земљишта из јавне својине, већином у Војводини, промене статус својине у приватну без икакве накнаде.
Економија / Пољопривреда У сусрет саветовању „Добар дан, домаћине” награде најбољим газдинствима
Уочи шестог научног и стручног саветовања „Добар дан, домаћине”, које се ове године одржава 17. и 18. јануара у Новом Саду, у понедељак, 15. јанаура на Пољопривредном факултету биће уручена специјална признања газдинствима која негују добру пољопривредну праксу.
Економија / Пољопривреда Брнабић: Држава ће наставити да подржава пчеларе  
БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је у разговору са председником Савеза пчеларских организација Србије (СПОС) Родољубом Живадиновићем да ће држава наставити да подржава пчеларе, али и све остале пољопривреднике.
Економија / Пољопривреда Уљаној репици и пшеници добро би дошао "добар" снег
БЕОГРАД: Јесење сетве - уљана репица и пшеница добро напредују, али би им добродошао "добар" снег који би их покрио и додатно помогао да сачувају влагу за пролећни развој, изјавио је данас Тањугу директор Удружења "Жита Србије" Вукосав Саковић.
Photo
Економија / Пољопривреда Краве газди важније од аутомобила
Док други сточари (углавном с добрим разлогом) кукају, породично предузеће „Џигурски” из Бечеја је недавно обележило 15 година успешног рада.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Аграру више пара и из наше касе и из европске
Прошле године у пољопривреди Србије уведене су нове мере аграрне политике, спречна је продаја земље странцима, започето је коришћење новца европских фондова, а након три деценије почела је градња 14 великих система за наводњавање.
Економија / Пољопривреда Сутра јавни позив за набавку трактора из ИПАРД средстава
БЕОГРАД: Јавни позив за коришћење ИПАРД средства намењених пољопривредницима за куповину трактора биће објављен сутра, речено је Тањугу у Министарству пољопривреде.
Економија / Пољопривреда Сателити и дронови мењају пољопривредну производњу
Примена савремених информационих технологија у пољопривреди све више узима маха у свету, а директор Института „БиоСенс” професор др Владимир Црнојевић указује да Србија не заостаје за светом у тој области и да пољопривреда пролази кроз драматичне промене које ће, уз увођење савремених технолошких решења, допринети оптимизацији производње.
Економија / Пољопривреда Плаћено породиљско и за пољопривреднице
Након што су посланици Скупштине Србије усвојили нови Закон о финансијској подршци породици с децом, од 1. јула  наредне године први пут право на накнаду по основу рођења, неге и посебне неге детета моћи ће да остваре власнице пољопривредног газдинства и оне које су по основу пољопривредне делатности уплаћивале доприносе за пензијско осигурање.
Економија / Пољопривреда Недимовић: За младе пољопривреднике 460 милиона динара
НОВИ САД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је данас у Новом Саду, обраћајући се младим пољопривредницима који су добили средства по конкурсу Министарства, подвукао да је поносан на чињеницу да су конкурисали пољопривредници из целе Србије.
Економија / Пољопривреда Интензивно се ради на спречавању тровања пчела у Србији
БЕОГРАД: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде интензивно ради на спречавању проблема тровања пчела у Србији, истакли су данас представници тог министарства и додали да, по том питању, добро сарађују са Удружењем пчеларских организација Србије (СПОС). 
Економија / Пољопривреда Недимовић: Нове мере у пољопривреди, ЕУ фондови, наводњавање...
БЕОГРАД: У пољопривреди смо у 2017. увели нове мере аграрне политике, спречили смо продају земље странцима, почели смо да користимо европске фондове, а након 30 година почели смо да градимо 14 великих система за наводњавање.
Економија / Пољопривреда Покрајина обезбедила преко 12 милиона динара за противградну заштиту
У циљу подизања нивоа ефикасности противградне заштите на територији АП Војводине у 2017. години, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је преко 12 милиона динара на конкурсу намењеном представницима локалних самоуправа, којима је данас тим поводом уручен 21 уговор.
Економија / Пољопривреда Недимовић: ИПАРД за пољопривреднике до 45 милиона евра у 2018. години
БЕОГРАД: „Србија је, после осам година, почела да користи предприступна бесповратна средстава ЕУ за пољопривреду - ИПАРД од 175 милиона евра, а новац је намењен малим и средњим пољопривредницима, изјавио је данас Танјугу министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Економија / Пољопривреда Малинари са представницима Министарства пољопривреде
БЕОГРАД: Више стотина малинара из западне Србије допутовало је данас у Београд како би затражили од Министарства пољопривреде да им се испуне раније дата обећања о повећању цене малине, оснивања националног савета за малинаре и надокнаде штете због пролећног снега.
Економија / Пољопривреда Расписан први позив за ИПАРД средства, рок до 26.фебруара
БЕОГРАД: Министарство пољопривреде је данас расписало први јави позив за добијање ИПАРД средстава за куповину нове механизације и опреме, а захтеви за одобравање права на подстицаје се могу поднети до 26. фебруара.
Економија / Пољопривреда Агро-Клек унапредио фарму крава: Дневно 10.000 литара млека
КЛЕК: Земљорадничка задруга „Агро-Клек” у Клеку није ове јесени добила да обрађује 500 хектара државног земљишта, због чега ће морати знатно да смањи број грла крва, али и запослених, будући да је државне оранице обрађивала да би обезбедила сточну храну за 500 музних крава, каже директор те ЗЗ Радован Бокић.
EUR/RSD 118.3693
Најновије вести