ЛЕН куп: Сабадељ прејак за Вошу

НОВИ САД: Упркос већим очекивањима ватерполисти Војводине у првом колу квалификационог турнира ЛЕН Купа Европе групе Д у Новом Саду нису успели да пруже јачи отпор Сабадељу.
ф
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Квалитет је био на страни шпанске екипе, што се видело од почетка, а црвено–бели ће данас од 18 часова имати прилику да против грчког АЕК-а покушају да остану у трци за пласман у другу рунду у коју иду два првопласирана тима из групе. Према ономе што је приказано у базену, биће то тежак задатак.

Војводина је кренула као у грчу, није било расположених шутера, али је, срећом, голман Гавриловић био светла тачка у саставу Мирослава Бајина. Бурсаћ је прокоцкао и петерац, јер је погодио пречку, па је први гол домаћин преко Николова постигао тек на 1:30 до краја прве четвртине. Гости су с друге стране већ пет пута затресли мрежу црвено-белих (1:5).

Били су Новосађани у наставку смелији у нападу, али им је готово сваки покушај осујетио одлични Ехар, чувар мреже Сабадеља. Он је био и главни кривац што резултат није био повољнији за Вошу. Осим са два везана гола, Рогача и Радановића, којим су на кратко наговестили прикључак (4:9) домаћини нису више направили ниједан искорак у игри, па су Шпанци до краја играли колико је било потребно да се рутински заврши посао.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Војводина - Сабадељ 5:12 (1:5, 1:3, 2:2, 1:2)

Базен Слана бара, гледалаца: 250, судије: Коломбо (Италија), Бјељевцов (Украјина).

Играч више: Војводина 11 (1), Сабадељ 8 (3). Два играча више: Сабадељ 1 (1). Петерци: Војводина 2 (1), Сабадељ 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић (10 одбрана), Ћетковић, Богдановић, Бурсаћ, Тинтор, Фролов, Прекогачић, Радованлија, Рогач 1, Радановић 3, Николов 1, Биочанин, Попадић.

САБАДЕЉ: Лорио, Пегадо 2, Ванилас, Гиљена 1, Карне 3, Калатрава 1, Понт 1, Саез, Аверка 3, Банићевић, Ескрибано 1, Вајх, Фуентес.

К. Бугарски


Резултати:

Војводина - Сабадељ 5:12

БВШЦ – АЕК (синоћ)

Субота

Војводина – АЕК (18)

Сабадељ – БВШЦ (20)

Недеља

АЕК – Сабадељ (10)

Војводина – БВШЦ (12)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести