Народна кухиња Србобрана и СПЦ брину о угроженима

СРБОБРАН: Црквена општина Србобран Српске православне цркве - храм Богојављања Господњег издвојила је средства за подршку Народној кухињи.
с
Фото: Општина Србобран

Уз јучерашњи топли оброк и хлеб који су примила социјално угрожена лица, подељено је и трајно млеко, које је обезбедила Црквена општина Србобран. СПЦ редовно издваја одређена новчана средства којима помаже рад Народне кухиње.

Секретар локалног Црвеног крста Горан Радовановић истакао је добру сарадњу са СПЦ.

-Често наши добротвори и донатори не желе да се прича јавно о њиховој хуманости, што је и у овом примеру случај, али мислим да о томе треба да се говори. Српској православној цркви од срца захваљујем што не пропушта прилику да помогне рад Народне кухиње. И овог месеца је отац Јован Кезан,  донирао новац за помоћ раду Народне кухиње. То чини сваког месеца- рекао је Радовановић. - Овом приликом смо та средства искористили за куповину млека, како би нашим корисницима додатно појачали исхрану.

Општина Србобран и Црвени крст се труде да оброци за социјално угрожене грађане буду заиста квалитетни, да количински и нутритивно храна не заостаје за оном која се једе у домовима осталих грађана, потврдио је Горан Радовановић.

Он је још једном апеловао на све грађане који долазе по топли оброк, да то чине уз поштовање прописаних епидемиолошких мера - обавезно носе заштитне маске, држе дистанцу, одржавају личну хигијену и хигијену амбалаже у којој се носи храна.

- Важно је то редовно напомињати, јер уколико дође до само једног случаја заражавања коронавирусом међу радницима који послужују храну, Народна кухиња ће морати да се затвори како се вирус не би даље ширио. То је ситуација која се мора избећи, а никоме није у интересу да до ње дође - упозорио је Радовановић.

У децембру ће бити организована још једна акција добровољног давања крви.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести