Воша против Партизана дисциплином до циља

Јучерашње право познојесење преподне, фудбалери Војводине провели су радно у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Славољуб Ђорђевић, шеф стручног штаба новосадских црвено-белих и његови сарадници, увелико раде на припреми дерби утакмице 17. кола Суперлиге, с Партизаном. Тај сусрет на програму је у недељу у 15.45 часова у Београду и, јасно је, улога фаворита на страни је црно-белог лидера првенства. То, међутим, не значи да “стара дама” нема изражене амбиције, напротив. Капитен Немања Човић и његови саиграчи орни су да пруже нову добру партију и да на тај начин покушају да стигну макар до бода.

- Током репрезентативне паузе најпре смо се добро одморили, а потом преостали период искористили за јаке и квалитетне тренинге, спремајући се за финиш овог дела првенства - рекао је млади, 21-годишњи Игор Јеличић, који ће, како ствари стоје, у Београду заиграти на позицији десног бека, уместо повређеног Марка Бјековића. - У минулих неколико дана посвећени смо дербију с Партизаном, мислим да смо се за њега доста добро припремили и, као и увек, ући ћемо у утакмицу са жељом да победимо.

Партизан је, практично од почетка сезоне, на првом месту и његови играчи пружају веома добре и ефикасне партије. Свестан је тога и Јеличић, који је нагласио:

- Мораћемо, пре свега, да будемо дисциплиновани у организацији игре, као и у дефанзивном делу. Очекујемо да ће нам таква оријентација омогућити да створимо одређене прилике пред голом ривала и биће од велике важности то да их максимално искористимо.


Топић се данас прикључује

На јучерашњем тренингу Новосађана није било младог репрезентативца Србије Мирка Топића. Како смо сазнали, он ће се данас прикључити саиграчима и за очекивати је да ће бити и у стартној постави за дуел с “парним ваљком” у недељу поподне.


Иако му је природна позиција она - штоперска, млади фудбалер ће поново заузети место уз десну аут-линију.

- Највероватније је да ћу заиграти на месту десног бека, а већ сам неколико пута током сезоне добијао прилику да се опробам у тој улози. Убеђен сам да могу да одговорим свему оном што тренер од мене буде захтевао и даћу све од себе да на делу то и покажем. Партизан има веома квалитетне играче у нападу, уз то је и ефикасан у овом првенству, али мораћемо да будемо спремни да адекватно одговоримо сваком изазову, без обзира на то ко ће се из супарничког табора наћи на терену - нагласио је Игор Јеличић.

Утакмица Партизан - Војводина игра се, дакле, у недељу, а почетак је заказан за 15.45 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести