Вучић: Србију нико не може да заустави на путу напретка

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на почетку радова на изградњи обилазнице око Горњег Милановца, да нико не може да заустави Србију на путу развоја и напретка.
3
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

"Онима који мисле да имају право и да могу и имају снаге да зауставе Србију на путу развоја и напретка, желим да поручим - Србију да зауставите не можете. Мене можете, али Србију не. Србија је неповратно кренула у будућност, брзим и снажним корацима", поручио је Вучић.

Председник је казао, цитирајући Џорџа Бернарда Шоа, да је напредак немогућбез промене и да они који не могу да промене своје мишљење, не могу ништа ни да промене.

Председник је казао да поједини мисле да су мале ствари када се гради рецимо 10 км новог пута, не схватајући колики животни значај има за Горњи Милановац и цео таковски крај то што ће бити изграђана обилазница, која је део приступне саобраћајнице од петље Таково на аутопуту Милош Велики до Горњег Милановца.

Додао је да ће грађани Горњег Милановца моћи када буду имали ту везу за сат времена лагане вожње да стигну до Београда.

"У Милошевом крају су увек људи поштовали марљивост и оне који вредно раде и сигуран сам да ће ове раднике, који ће даноноћно да чине све што могу, помагати и поштовати", рекао је Вучић и изразио уверење да грађани тог краја једва чекају да добију тај пут.

Напоменуо је да ће Милановчани имати чистији ваздух, јер више неће пролазити кроз њихово место око 1.500 камиона дневно.

Такође, нови пут ће пуно значити и за привреду и нову индустријску зону у Горњем Милановцу.

"Већ смо доста улагали у Милановцу, а треба да урадимо још доста тога, реконструкцију и доградњу милановачке болнице у вредности од 25 милиона евра, затим школе Десанка Максимовић и да урадимо нови вртић, за шта је укупно потребно око 10 милиона евра. Остаје нам да градимо и водоводне капацитета до Рудника", навео је председник.

Каже да је када је јутрос ишао ка Горњем Милановцу преко Јајинаца и Ресника видео да су кинески извођачи убрзали радове на изградњи облазнице око Београда и захвалио им на томе, јер је то један од најважнијих инфраструктурних пројеката.

Замолио их је да убрзају радове и у Горњем Милановцу и што пре заврше тај пројекат.

Да се захвалимо Милошу Обреновићу на свему што је чинио за нашу змељу и због тога ћемо улагати у туристичке капацитет, како би тај устанички крај постао место окупљања људи, поручио је Вучић.

Напоменуо је да тај део земље не сме да буде сиромашан и додао да је пре у Горњем Милановцу, 2012. године, просечна плата била 302 евра, а да је сада 498 евра и да је треба још подићи, како не би била испод републичког просека, већ изнад, јер то заслужују милановчани.

Вучић је претходно током обиласка градилишта најавио да ће изградња обилазнице око Ужица и тунела Кадињача кренути већ у мају наредне године, а касније и обилазница око Пожеге.

Казао је да ће се поред крака аутопута ка Ужицу од Милоша Великог градити и аутопут ка Вишеграду, ка Дугој Пољани и Црној Гори.

Говорећи о обилазници око Горењег Милановца, Вучић је рекао да сада грађани Милановца ако хоће да иду за Чачак морају да се врате до Такова да би се укључили на аутопут Милош Велики и да ће то бити исправљено.

Када је реч о Горњем Милановцу, уговор за извођење радова на деоници дугој 30 километара, од чега је 9,4 километра само обилазница око Горњег Милановца, потписали су 12. новембра у Председништву Србије министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, представници Путева Србије и кинеске грађевинске компаније Power Construction Corporation of China (PowerChina).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести