Припрема атентата покушај да се Србија баци на колена

БЕОГРАД: Припрема атентата на председника Србије Александра Вучића је очајнички покушај да се наша земља баци на колена, изјавио је члан председништва СНС Никола Селаковић.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Према његовом мишљењу, нужно је истражити ко још иза тога стоји, поред развлашћених криминалних босова, и по чијем политичком налогу они делују.

Он је навео да никада у нашој националној историји није бивало да се велике државотворне реформе догоде без отпора оних којима одговара неуређеност система и да ловци у мутном препусте без отпора своје криминалне полуге моћи.

Председник Србије Александар Вучић је одлучношћу да Србију врати у ред уређених и успешних држава разумљиво разљутио многе, јер стање друштвене ентропије је многима природно окружење за лукративну делатност, оценио је он.

Селаковић је поручио да је природна "коалиција интереса криминалаца који од људи праве ћевапе, са онима који би да нам отму Косово и Метохију, као и оних који би да прогањају и обесправљују наш народ и који људима испирају мозгове, оних који пуцају у људе и оних који на насловним странама цртају мете на председнику Србије".

Уверен сам да ће председник Вучић наставити да Србију води без страха, поносно и усправно, управо онако како је корачао када су у Поточарима ка њему летеле каменице, јер Србија се никада и ни пред ким више неће сагињати, саопштио је Селаковић.

Петковић: Покушај освете срушених криминалних босова

Председник Александар Вучић је одавно објавио беспоштедни рат криминалним организацијама у Србији, а припрема атентата на њега је очито очајнички покушај освете срушених криминалних босова, наводи се у изјави члана Председништва СНС-а Петра Петковића.

Петковић наводи да се ти босови надају да ће, уколико уклоне једну особу, моћи да загосподаре Србијом.

Србију нико неће моћи да блокира на путу развоја којим ју је незаустављиво повео председник, јер модерна и успешна Србија је национални пројекат, и иза њега стоји, не само странка на чијем је челу председник Вучић, већ и најшири слојеви нашег друштва, спремни да бране оно што је последњих година постигнуто, саопштио је Петковић.

Он додаје да су очекивани подсмех и злурадост којом су информацију о припреми атентата на председника, иначе добијену из релевантних и кредибилних извора, пропратили поједини медији и појединци.

Петковић оцењује да такви "наступају по налогу једне другачије и можда и подмуклије групе криминалаца, која би такође да прљавим новцем и на насилан начин преотме Србију".

Србија није земља бесловесних људи, и наши грађани веома добро умеју да разлуче ко се за Србију бори, а ко би да је обори, поручио је он.

Додао је да ће Србија наставити да незаустављиво иде напред и да се никада неће пристати на повлачење пред онима који би да "нашу земљу растргну на комаде".

СДП Србије: Претње Вучићу схватити озбиљно

Социјалдемократска партија (СДП) Србије саопштила је данас да очекује од надлежних органа да хитно испитају све информације о планирању атентата на председника Србије и делују у складу са тиме.

Претње се морају схватити озбиљно и верујемо да су наше институције спремне и способне да реагују на основу сазнања до којих су дошле уз помоћ Европола, навела је СДП Србије.

Та странка је такође изразила очекивање да државни органи брзо и ефикасно реагују "како би се стало на пут организованим криминалним групама".

Ангажовање надлежних институција на расветљавању свих околности сада је кључно и верујемо да држава има снаге за наредне кораке, саопштила је СДП Србије.

СЛ: Српски народ на КиМ дубоко забринут због претњи

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле наше и европске обавештајне службе о намери организованих криминалних група да изврше атентат на председника Александра Вучића, саопштила је данас Српска листа.

Очигледан је циљ организованих криминалних група да се ликвидацијом најбољег међу Србима, спречи бескомпромисна борба против организованог криминала у нашој земљи коју је покренуо и води председник Александар Вучић, и тиме заустави даљи развој и јачање наше земље, навела је Српска листа.

У име српског народа са Косова и Метохије, Српска листа позвала је надлежне органе наше земље да предузму све потребне мере и осујете ове намере и заштите живот председника Александра Вучића.

Палма: Истражни органи да утврде ко и због чега прети

Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић Палма изјавио је да је претња убиством председника Србије Александра Вучића озбиљна ствар и да не треба нико да сумња у ту информацију.

Важно је да наши истражни органи целу ствар истраже до краја, не смеју да стану док се све не сазна, рекао је Марковић гостујући на телевизији Хепи.

Према његовим речима, треба истражити ко је планирао атентат на председника Србије и због чега, "да ли је то планирано због резултата које Србија постиже и на инфраструктурном, економском, привредном, социјалном, међународном плану".

Данас су резултати Србије такви да из опозиције не могу да упореде време када су они били власт у Србији и данас, изјавио је Марковић Палма.

Говорећи о резултатима референдума о уставним променама, он је позвао тужилаштво да покрене поступке због, како је навео, покушаја изборне крађе од стране председника Двери у Јагодини.

Опозиција у Србији данас покушава лажима и спиновањем да дође на власт. Најбољи пример за то је снимак који се појавио из Јагодине, у коме председник Градског одбора Двери Стефан Вук Милановић, који је умрежен са осталима из опозиције, позива на изборну крађу, односно да саопште лажиране резултате референдума, рекао је Палма.

Како је рекао, "крајњи њихов циљ нису резултати референдума него резултати избора 3. априла, па, пошто највећи део њих из опозиције неће прећи цензус да кажу ево покрали су нас на изборима, као на референдуму”.

Кркобабић: Претње Вучићу отклонити у најкраћем року

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић, поводом саопштења МУП-а да је угрожена безбедност и сам живот председника Републике Александра Вучића, изјавио је данас да те претње морају бити отклоњене у најкраћем року.

Озбиљне, проверене претње траже енергичан и крајње професионалан одговор надлежних органа Републике Србије и морају бити отклоњене у најкраћем року. Безбедност и заштита живота демократски, непосредно изабраног председника Републике Александра Вучића, као и свих грађана Републике Србије, морају бити наш императив, навео је у изјави за јавност Кркобабић, пренео је ПУПС.                  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести