Ер Србија наставља са позитивним резултатима

БЕОГРАД: Ер Србија наставља да бележи снажан раст броја путника и у другом месецу 2022. године, када је превезла чак 78 одсто више путника у односу на исти период претходне године, саопштила је та компанија.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Како се наводи, српска национална авио-компанија у фебруару је превезла укупно 80.122 путника, док је истог месеца претходне године превезено 44.963 путника.

Додаје се да је Ер Србија и у јануару забележила добре резултате, превезавши више од 90 хиљада путника, за чак 71 одсто више у односу на исти месец прошле године.

„Остварени резултати показују да смо доносили праве одлуке и да је наша стратегија добро постављена. Идемо у сусрет новим приликама за даљу експанзију - радујемо се летњој сезони која почиње 31. марта и бројним новим дестинацијама које нас очекују већ од априла и јуна", кажу у Ер Србији и додају да је фебруар традиционално најслабији месец у авио-индустрији.

У тој компанији истичу да је, упркос снажном утицају пандемије коронавируса, Ер Србија током претходне године превезла нешто мање од 1,6 милиона путника, за чак 83 одсто више него током 2020. године. Истовремено, реализовано је за 39 одсто више саобраћаја у односу на 2020. годину, уз просечну попуњеност путничке кабине на летовима од 64 одсто.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести