Дигиток конференција у Зрењанину окупила велики број учесника

ЗРЕЊАНИН: После две године паузе, због пандемије вируса корона, Зрењанин је поново био центар ИТ сцене у Србији и региону.
s
Фото: Digitalk E-Commerce days

Под мотом „Поново заједно померамо границе знања“ и уз пуну подршку Града Зрењанина, у хотелу „Војводина“ су одржани „Дигиталк Е-Цоммерце даyс”,  конференција и догађаји посвећени ИТ индустрији и електронској трговини, који су окупили велики број предавача и гостију. Циљ овог догађаја је да највећи стручњаци поделе с учесницима своја искуства и разговарају о будућим трендовима у овим областима.

Публика је имала јединствену прилику да чује предавања Фелипеа Алвеса, Кена Кондона, Лазара Жепинића, Ивана Танасковића, Светлане Пајевић, Маје Грбовић и многих других стручњака. У оквиру конференције, предавачи су, између осталих, били олимпијски шампион Владимир Грбић, НЛП тренер Татјана Војтеховски, суоснивач Инфостуд групе Бранимир Гајић, али и Зрењанинци Милан Милићев, Никола Петров, Богдан Ћирић, Јован Таталовић, Душанка Лечић…

-Две године паузе због пандемије, а у суштини три године од последње овакве конференције у Зрењанину, учиниле су, поред свих осталих околности, да прва конференција за мене буде једно пре свега емотивно искуство и изазов. Упркос свим изазовима који су постојали на овом путу, Зрењанин и Зрењанинци су показали да знају да буду добри домаћини. Показало се и да су млади у нашем граду и те како заинтересовани за квалитетне садржаје. Они нису били само обични посетиоци, већ су били изузетно проактивни и жељни да се укључе у саму организацију – каже за „Дневник“ један од оснивача Дигиток конференције  Владимир Ковач.

Ковач наводи да посебну емоцију има према студентима Техничког факултета „Михајло Пупин“, који су се неколико месеци пре самог догађаја самоиницијативно јавили са жељом да буду део тима за припрему конференције.

-Ти млади људи две године нису ишли на факултет, на предавања и вежбе. Многи од њих никада нису ни били на некој таквој конференцији, а опет су желели да буду део ове приче. На екипу волонтера, студената са „Пупина“ посебно сам поносан и велики сам им дужник јер су изнели огроман део терета у организацији – наглашава Владимир Ковач.

Према његовим речима, током четири дана, од 7. до 10. априла, цео град је живнуо, а бројни угоститељи су га звали са жељом да се на неки начин укључе и буду део зрењанинске понуде за све посетиоце који су дошли са стране. Смештајни капацитети у хотелу „Војводина“ и другим објектима били су скроз попуњени. Томе је свакако допринео и „нетњоркинг”, односно сјајне журке које прате овакав догађај.

Фото: Digitalk E-Commerce days

- Зрењанин је пре свега показао да је жив град, са много младих, паметних људи, жељних нових знања. Тим младим људима је потребно само дати прилику, а ја сам сигуран да ће је сви они и више него адекватно искористити и на крају крајева узвратити нашем граду. На нама је да те прилике стварамо и пружимо наш максимум како би неке наредне генерације младих правиле и много веће ствари него што је то била ова конференција  – истиче Ковач.

Он је изразио наду да ће Дигиток конференција наредних година постати прави бренд по коме ће Зрењанин бити препознат у региону.

-Чека нас много задатака. На добром смо путу да реновирамо Културни центар Зрењанина, па да можемо да угостимо још већи број учесника у једном адекватнијем амбијенту и да почемо да правимо бренд који превазилази оквире региона. Захвалан сам граду на подршци, а пре свега градоначелнику Сими Салапури, који је од почетка имао слуха за пројекат оваквог типа. Верујем да ћемо уз ту врсту разумевања и подршке далеко догурати– закључује Владимир Ковач.       

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести