Реновиран Дом пензионера у Глогоњу

ГЛОГОЊ: Дом пензионера у Гогоњу недавно је реконструисан уз подршку Града Панчева и Градске стамбене агенције Панчево која је реализовала тај пројекат вредан 4,5 милиона динара.
с
Фото: РТВ Панчево

Наиме, просторије су комплетно уређене, заједно са два санитарна чвора, на згради је замењен кров и урађена фасада, а замењена је и столарија.

- Много нам ово значи, видите како је прелепо урађено, а ми ћемо покушати то да чувамо - рекао је председник Удружења пензионера Срећан Крстић, напомињући да тренутно броје више од 150 чланова. - Окупљамо се сваког дана од 17 до 21 час, а четвртком, кад је пијаца, од 7.30 до 11 часова.

Према Крстићевим речима, Град Панчево и Месна заједница пружају им велику подршку у раду, као и комунално предузеће из Глогоња које им помаже у одржавању.

- У протекле три године смо уз подршку локалне самоуправе радили пројекте за реконструкцију 12 објеката у јавној својини Града - истиче директор Градске стамбене агенције Панчево Ненад Ракић. - Локална самоуправа на овај начин показује бригу о пензионерима и пружа им место за боравак где могу квалитетно да проводе време и спроводе своје активности. Наш план је да наставимо са реконструкцијом објеката по приоритетима.

Ове године, осим Дома пензионера у Глогоњу, радови су били и на капели у Качареву и вртићу у Јабуци.

Л. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести