Збиљић: У налету смо, следеће сезоне још јачи

За постизање великог успеха понекад нису пресудни ни огроман рад, посвећеност, па ни уложен новац, него међусобно поверење.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

То је ове сезоне можда била и највећа снага Одбојкашког клуба Војводина НС семе на путу до шесте узастопне титуле првака државе, а рекордне деветнаесте. Многи су већ видели Новосађане како препуштају трон другој екипи, јер за разлику од претходних година нису били толико доминантни. Истина је да је домаћа Суперлига била доста квалитетнија и једна од најнеизвеснијих после дужег времена.

Ривали су се понадали да ће неко други подићи највреднији пехар, али на крају ни одличном суботичком Спартаку то није пошло за руком у војвођанском финалу. Изгубили су “голубови” 3:1 у серији, мада су озбиљно припретили када су на домаћем терену надиграли Вошу 3:0. Црвено–бели су у “Дудовој шуми” одиграли далеко испод нивоа, што је забринуло навијаче, али не и председника клуба Драгољуба Збиљића.

– Пријатељи су ме звали после тог пораза и саветовали да уђем у  свлачионицу и причам са играчима – рекао је први човек Војводине. – Ја сам им, међутим, преко медија поручио да у потпуности верујем у њих, јер ви морате да верујете у тим који предводите. Ја пре свега имам огромно поверење у менаyмент, стручни штаб и тренера Слободана Бошкана. Веровао сам у играче, јер сам знао колико су се трудили и били посвећени. Шта се десило у Суботици, не знам. Једноставно се нека енергија није наместила, али на крају крајева, Спартак је противник за респект и честитао бих му на феноменалној сезони.


Европски снови

Многи су ове сезоне већ видели Војводину без титуле. После неколико пораза и тешких ситуација, па и другог места пред плеј–оф, ривали су се понадали другачијем крају првенства у односу на претходних пет година.

– Титула је још слађа, јер су нас многи отписали. Многи ће се сетити моје конференције 14. фебруара, када смо други пут изгубили од Црвене звезде, пре тога и од Партизана у Купу. Рекао сам да у потпуности верујем у Слободана Бошкана и његов рад. Ми сањамо европске снове, имамо стручни штаб и играче европског нивоа – поручио је председник ОК Војводине Драгољуб Збиљић.


Војводина увек има високе циљеве и током сезоне све подређује остварењу истих. Уз доста успона и падова, проблема са повредама, болестима, визама... ипак је оно најважније што је било зацртано, у потпуности испуњено.

– Ја сам на првој конференцији за медије пред почетак сезоне рекао да су нама приоритет титула првака државе и играње у Европи. Желели смо у Лиги шампиона да оставимо значајан траг, што смо и успели победивши Зенит у Санкт Петербургу. Показали смо да можемо много. Можда смо могли и више, али то ћемо анализирати. Титула је била императив, Суперкуп, који је освојен, није био у првом плану, а поготово не Куп. Ту смо се мучили с неким повредама, Партизан нас је поштено избацио, тако да нисмо много жалили за тим, него смо наставили да радимо. Сезону смо привели крају онако како смо желели, шестом титулом у низу. Послали смо озбиљну поруку да је Нови Сад град одбојке и нећемо тако лако предати титулу – поручио је Збиљић.

Први човек Војводине одлучан је у намери да се пехар још дуже задржи у Српској Атини.


Захвалност навијачима

Не памти се када је посета у малој сали Спенса била оваква као у овом финалу плеј–офа, поготово у четвртој утакмици када су Новосађани освојили титулу.

– Захвалио бих се навијачима Војводине, показали су како се навија. Мислим да у таквој атмосфери каква је била у четвртом сусрету нас нико не може да победи. Желим да што више Новосађана дође и на Лигу шампиона следеће сезоне, да напунимо и велику салу Спенса и да почнемо да побеђујемо и у том такмичењу – рекао је Збиљић.


– Ми смо већ потписали неке уговоре са играчима, али о томе ћемо причати када дође време. Заиста ћемо за следећу сезону имати још јачу екипу и уз рад Слободана Бошкана, на који су се играчи мало теже навикли јер је заиста захтеван, мислим да смо у налету. Волео бих да се настави овакав квалитет лиге, јер је ове сезоне било врло интересантно, али нисам сигуран да ће у наредних пет до седам година неко моћи да нам узме титулу.  Пресрећан само због овога што смо урадили ове сезоне и свега што видим у будућности – јасан је Драгољуб Збиљић.

Кристина Бугарски

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести