Стефановић: Хрватска кампања против Вучића је срамна

БЕОГРАД: Министарство одбране Небојша Стефановић оценио је данас као срамну кампању која се води у Хрватској против председника Србије Александра Вучића.
nebojsa stefanovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Тај који у себи не може да поднесе огромну, болесну и исконску мржњу, ко не уме да без мржње према Србима и Александру Вучићу удахне ваздух, не успева да контролише патолошки нагон за уништењем, вековни, дубоко усађени и пажљиво неговани, он га пројектује баш у тог Вучића и у тај српски народ", казао је министар, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министар сматра да је та кампања "пражњење трауме од крвавог наслеђа нацистичке НДХ коју је тешко носити" на председника Вучића, и додао да их то неће ослободити одговорности за 700 хиљада душа из Јасеновца и да неће избрисати истину. Такође, како је казао, неће ућуткати Вучића да говори још гласније.

Казао је да је бесмислено коментарисати најниже покушаје хрватских медија претходних дана који покушавају да "сатанизују" Вучића.

"То што цртају карикатуре и називају погрдним именима, само је још један доказ нивоа њихове политичке борбе и недостатка било каквог аргумента или суштине коју би замерили Вучићу. То што у бруталним текстовима у којима га вређају и ударају на најдубље и најсветије, на његове претке, жртве Јасеновца, а уз то стављају породичну фотографију - говори колико се ти људи нису одмакли од оних којима је "србосек" био мера односа према једном народу", рекао је Стефановић.

Министар је оценио да је Вучић омражен јер свакоме говори ко је ко и зато што се зарекао да јасеновачке, жртве Старе Градишке, Сиска као ни других логора у којима је, како каже, вршен геноцид над српским народом никада неће бити заборављене.

"Зато што захваљујући њему обележавамо и тугујемо сваког 4. августа на годишњицу "Олује", док су његови претходници покушавали да Срби колективно забораве ово највеће етничко чишћење у савременој Европи. Зато што уме да каже "Извините" жртвама нацистичких логора којима се данас ради нови меморијални центар на Старом сајмишту. Зато што је велики човек и државник који воли своју земљу, живи за свој народ и бори се за њега", рекао је Стефановић.

Он је закључио да је државничка политика мира према комшијама и помоћ свакоме ко се нађе у невољи оно што је Вучић до сада показао, и да ће тако и наставити.

"Љубав не подразумева мржњу према ономе преко пута себе. То је показао, државничком политиком мира према комшијама, помажући свакоме ко се нађе у невољи, стратешком политиком напретка у региону. И то је његова величина, у људском и политичком смислу. Он ће зато и наставити, уз огромну подршку свог народа, да се бори за своју земљу", рекао је министар.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести