СП у Катару: Португалци бољи од Гане

Фудбалска репрезентација Португалије сасвим заслужено је у првом колу групе Х Светског првенства савладала Гану.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Европска селекција је била бољи ривал и то је резултирало тријумфом.

Изабраници селектора Ота Ада превише су се повукли и остваљали Португалцима много простора. Све је подсећало на тактику коју је имала Костарика против Шпаније а која се дебело обила о главу селекцији из Централне Америке. Играла се викторија на стадиону ,,974“, за све се питала Португалија. Постигли су Европљани и гол, преко Роналда, али је он чини се престрого поништен због фаула у нападу.

Фото: Фонет/АП


Роналдо из пенала исписао историју Мундијала

Португалски репрезентативац Кристијано Роналдо постао је први фудбалер, који се уписао у стрелце на свих пет наступа на Светским првенствима.

Роналдо је постигао гол из пенала у 65. минут за Португалију на мечу првог кола групе Х против Гане на Мундијалу у Катару.

Капитену Португала је ово пети Мундијал, после наступа на СП 2006, 2010, 2014. и 2018. Роналдо се на свих пет Мундијала макар по једном уписао у стрелце.


У другом полувремену настављено је са антипропагандом фудбала од стране Гане и покушајима Португалаца да пробију дефанзивни блок противника. Африканци и када су имали простор за контру нису били превише заинтересовани да је са већим бројем играча истрче. Мучење за гледаоце је прекинуто у  62. минуту када је свиран једанаестерац за црвено-зелене. Прецизан са беле тачке био је Роналдо за – 1:0. Гањанани су након тога почели да играју и брзо изједначили. Стрелац је био Ају, на асистенцију Кудуса.Али, све је то кратко трајало јер су головима Феликса и Леаа Португалци дошли до вођства од 3:1.

Фото: Фонет/АП

Букари је, у финишу, успео само ублажио пораз Гањана.

Португалија Бенфика 3:2 (0:0)

ДОХА: Стадион ,,974“, гледалаца: 35.000. Судија: Елфат (САД). Стрелци: Роналдо (из пенала) у 65, Феликс у 78. и Леао у 79. минуту за Португалију а А. Ају у 74. и Букари у 89. минуту за Гану. Жути картони: Кудус, А. Ају, Сеиду (Гана).

ПОРТУГАЛ: Коста, Кансело, Дијас, Переира, Гереиро, Невес (Леао), Отавио (Карваљо), Б. Силва (Палиња), Фернандес, Жоао Феликс (Жоао Марио), Роналдо (Рамос).

ГАНА: Ати-Зиги, Сеиду (Лемпти), Амарти, Ђику, Салису, Баба, Кудус (Букари), Самед, Парти, А. Ају (Џ. Ају), Вилијамс.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести