БИРАМО НАЈЛЕПШУ БАШТУ Аничина бајковита тераса у Черевићу

Акција листа „Дневник”, Новосадске телевизије и компаније „Color media communications”
2
Фото: Приватна архива

Викендице и куће изван града све су важније нашим суграђанима, пре свега због природног амбијента који улепшава животни простор, а када се томе дода недостатак буке и неки продуктиван хоби, долази до праве идиле.

Тако башта Анице Пролић из Черевића испуњава услове праве бајковите оазе, на дрвеној тераси ушушканој између велике куће и летње кухиње, коју краси предиван врт са разноврсним биљкама.

Љубав према цвећу, Аница пружа од ране младости, а у претходних 35 година, у насељу Бразилија, она одгаја различите врсте које увек обрадују њене госте. Ту су доминантне мушкатле и петуније, чије се шаренило протеже дуж прелепог кутка.

Фото: Приватна архива

- Волим све што је лепо и уредно, а пошто сам у пензији, овде проводим већину времена па могу више да се посветим мојој башти. Деца кад дођу из града, онда сви заједно уживамо у пријатној хладовини и свежем ваздуху, а занимљиво је да на цветној тераси имамо и телевизор - каже Аница и додаје да јој уређивање малене баште није захтевно и да се труди колико год може да угоди сваком пупољку.

Супруг јој често помаже, а он сам је задужен за кошење травњака и сређивање живе ограде која окружује читаво двориште. Аница наглашава да приликом заливања чека касне сате како би обрадовала своје шарене латице. Иако је битно да се о њима брине и током јутра, она тврдида јој је много важније да то уради увече како би током целог дана уживала у лепоти са својим најмилијима.

Интересантно је да бајковиту терасу у Омладинској 69 употпуњују и руже које су посађене уз стазу поред куће. Исто важи и за словеначке мушкатле које су своје место нашле и у предњем делу Аничиног дома, па је сваког дана чаробан поглед на Дунав из малене оазе много лепши.    

А. Чегар

Фото: приватна архива

Фото: Приватна архива

Данас проглашење најлепше баште

Победник конкурса за “Најлепшу башту Новог Сада” биће проглашен данас у башти Француског института у Новом Саду, Николе Пашића 33, са почетком у 18 часова.

Организатори: компанија Color Media Communications, дневни лист “Дневник” и Новосадска ТВ, у сарадњи са Француским институтом у Новом Саду, припремили су кратак програм у оквиру ког ће представити “Топ 5” најлепших башти Новог Сада, по одлуци уваженог жирија.

Присутнима ће се обратити представници организатора конкурса, чланови уваженог жирија, стручњаци из области хортикултуре, као и победници претходних конкурса.

Свим пријављеним кандидатима биће уручене захвалнице као и симболичне награде, а победника овогодишње “Најлепше баште Новог Сада” очекује путовање за две особе на продужени викенд.

Програм ће уприличити Јелена Бучер са музичком пратњом на виолини.

С. С.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести