Данас седница Скупштине градa: О генералној регулацији Лимана

На данашњој седници Скупштине града наћиће се предлози 11 урбанистичких планова и још девет предлога за израду нових планова за поједине делове градске територије или измену постојећих.
grb ns
Фото: Dnevnik.rs

Међу најзначајнијихм урбанистичким плановима издвајају се предлози плана детаљне регулације Адица и плана генералне регулације Лимана с Универзитетским центром.

Дневним редом ће, осим тога, доминирати и извештаји о оствареним инвестицијама девет градских предузећа планираним за прошлу годину, те о пословању Стамбене агенције града, трошењу новца из Буyетског фонда за заштиту животне средине и о учинку Програма одржавања путне привреде у граду за прошлу годину.

Новосадски парламент изјасниће се и о предлогу одлуке која одређује минималне износе за текуће и инвестиционо одржавање зграда, као и о Предлогу програма подршке за локалне пољопривреднике. Представници грађана у Скупштини гласаће и о Предлогу одлуке о остваривању потреба и интереса младих у омладинском сектору на територији града.

Међу тачкама дневног реда наћи ће се и предлози за именовање директора ЈГСП „Нови Сад“ и ЈКП „Стан“, а Милован Амиyић и Иван Радојичић били су и једини кандидати на јавним конкурсима за те функције. Од неколико тачака које се баве изменама актеуелних програма пословања предузећа и установа, издваја се документ за СПЦ „Војводина“ у који је сада увршћен и кредит од 100 милиона динара који ће се користити за отпремнине за 73 запослена, што би, по пројекцијама руководства Спенса, ове године довело до првог позитивног биланса пословања после дугог низа година.   

С. Кр.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести