Донација Европске уније српском туризму: ТОНС материјал поклонио и хостелима

У оквиру подршке туристичком сектору, Европска унија је Србији урчила донацију у виду опреме и дезинфекционог материјала у вредности од 662.000 евра.
ns
Фото: Printscreen

Опрема ће туристичким радницима широм земље омогућити да свој посао обављају у складу са прописаним мерама, како би гостима приуштили безбедан боравак, а све у оквиру пројекта „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам“.

Сваки корисник је део добровољне иницијативе „Чисто и сигурно“, те је опрема директно донирана свим новосадским хотелима. Пакети су стигли и до Туристичке организације Новог Сада, која је добијену опрему и материјал доделила објектима туристичке привреде који нису били обухваћени директном донацијом. Опрему су добили „Салаш 137“ као и три хостела - „Сова”, “А&А” и “Сити”, којима ће та помоћ много значити због очекиване веће фреквенције гостију у њиховим објектима у предстојећем периоду.

Будући да ће Нови Сад 2022. године понети титулу Европске престонице културе, у плану су многи догађаји који ће допринети већем броју посетилаца у установама културе, те је, поред наведених смештајно-угоститељских објеката, дезинфекциони материјал достављен и установама културе у Новом Саду, и то Музеју града Новог Сада и Фондацији „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“, односно Културној станици „Свилара“.

„#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам“ је пројекат који је свој рад започео пре избијање пандемије, новембра 2019, у жељи да подстакне развој туризма у источној Србији и Доњем Подунављу. Пројекат финансирају Европска унија и Влада СР Немачке, а спроводи немачка Организација за међународну сарадњу ГИЗ.       

Б. П.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести