Градски карневал и дочек Дечије нове године у Леденој шуми

НОВИ САД: Традиционални градски дочек Дечије нове године биће организован у Новом Саду 31. децембра у дневном термину, а на радост и одушевљење најмлађих Новосађана и њихових породица и ове године у биће уприличен градски карневал, музичко сценски програм за најмлађе у „Леденој шуми“ и пуштање хиљаду балона дечијих жеља из Дунавског парка.
ledena suma, rhadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Програм почиње у 10.30 часова код Змај Јовиног споменика у Змај Јовиној улици, где је предвиђен скуп деце и учесника новогодишњег градског карневала које ће дочекати „Хаос аниматори“ и миљеници новосадских малишана, уличне живе статуе Снежна краљица и Лизалица.

Организатори позивају сву децу да се за ову прилику сходно жељама и могућностима маскирају, а за све оне који нису у могућности да тог дана понесу костиме, припремили су новогодишње капице и празничне реквизите које ће аниматори поделити деци.

У 11 часова новогодишња поворка предвођена аниматорима ће кренути Дунавском улицом ка Дунавском парку где ће их на сценској бини у 11.15 часова дочекати позоришна трупа „Театрило“ са новогодишњом представом „Новогодишњи загрљај“.

Након њих ће наступити Деда Мраз са гитаром који ће на прави начин загрејати атмосферу како би заједнички тачно у подне испратили 2022. годину и традиционално из Дунавског парка и „Ледене шуме“ пустили хиљаду балона најлепших дечијих жеља за 2023. годину.

У 12.15 часова почиње наступ бенда „Ђарма и меткови“ који свирају највеселију роцк анд ролл музику уз коју ће како деца тако и родитељи имати прилику за најбољи заједнички новогодишњи провод.

За оне који буду желели 31. децембра да се опробају на клизању у „Леденој шуми“ радно време клизалишта је од 9 до 20.30 часова док ће 1. јануара клизалиште бити отворено од 10.30 до 22.30 часова.

Пројекат Дечије нове године организује удружење грађана „Лимбо“ уз подршку манифестације „Ледена шума“.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести