Нове корпе за отпатке на улицама града

Нове корпе за отпатке недавно су постављене на Футошком путу, али и на другим местима широм града.
JKP „Čistoća” postavlja nove korpe za otpatke na ulicama Novog Sada Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Из ЈКП „Чистоћа” наводе да ове године нису набављали корпе па је вероватни реч о урбаном мобилијару који је летос пазарила Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције.

Како је у тендерској документацији наведено, мобилијар ће бити постављен на слободним јавним површинама тзв. малим урбаним целинама, што подразумева шире подручје центра града, савремене градске четврти и блокове и приградска насеља. Клупе и корпе, као елементи урбаног мобилијара требало би да буду подређени функционалном урбанистичко-архитектонском карактеру простора и не смеју ометати пешачки, колски и интервентни саобраћај. Осим тога, опрема мора бити лака за одржавање, израђена од висококвалитетних, трајних материјала.

На улицама Новог Сада наћи ће се две врсте корпи за отпатке савременог дизајна с пепељарама на поклопцима, као и корпе за отпатке за, како је наведено, „кућне љубимце”. За набавку и уградњу укупно 150 клупа и 370 корпи Управа је издвојила готово 40 милиона динара, с ПДВ-ом, а уговор је закључен с новосадском фирмом ИНТЕЦ у заједничкој понуди с предузећем ДОО „Корали” из Краљева.

        Ј. В.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести