ЛСВ: Открити ауторе фашистичких графита на споменику Породица

НОВИ САД: Делегација Градског одбора Лиге социјалдемократа Војводине Нови Сад на челу са председником Александром Кравићем данас је положила венац код Споменика жртвама рације "Породица", а та је странка поново затражила од надлежних органа да идентификују и казне ауторе графита фашистичког садржаја који су пре три недеље осванули на том месту.
1
Фото: LSV

"Пуно пута смо до сада рекли да је ово место и судбина жртава рације страшан подсетник да не смемо дозволити да фашизам подигне главу. Нови Сад никада неће заборавити све те људе који су овде монструозно убијани и бацани под лед", пручила је ЛСВ у саопштењу које је доставила медијима.

Фашистички графити, који су осванули пре три недеље на овом месту великог бола и једног од симбола страдања од руке фашиста и окупатора, велика су увреда за све жртве и срамота на образу овог града, сматрају Лигаши.

Како су навели, сваки дан који прође без да су пронађени виновници тих графита представља нову увреду за жртве јануарског погрома 1942. године, али и свих грађана Новог Сада,

"Уједно ти графити представљају и велику опомену да негде у овом граду постоје они који би хтели да наставе и понове злодела фашиста", поручили су из ЛСВ, која је, како каже Кравић, већ три деценије брана фашизму, а то ће, поручује, бити и даље.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести