„Новосадска јесен” од 23. до 27. октобра на Спенсу

„Новосадска јесен”, 15. по реду, под слоганом „Природа на рецепт”, одржаће се од сутра до 27. октобра на Спенсу.
Novosadska jesen na Spensu  Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Новосадска јесен на Спенсу  Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Посвећена је значају боравка у природи, као и потреби да се природа и животна средина заштите. Та   манифестација једна је од највећих еколошких, привредних и туристичких  у нашој земљи, а организује је Покрет горана Новог Сада.

На четири приказане изложбе посетиоци ће моћи да уживају у разноврсној понуди. Цвеће, саднице, као и опрема за хортикултуру излагаће многобројни произвођачи из Србије, а посетиоци ће моћи да набаве квалитетне саднице и прикупе савете за одржавање дворишних садница и цвећа. На изложби меда, пчелињих производа и здравствено безбедне хране   моћи ће да се купе органски гајено поврће и житарице, лековито биље и препарати. Биће изложени сувенири и производи старих уметничких заната, као и 33 најбоља фотографска рада под називом „Из угла једног фотографа – Сремски Карловци”.

Ову манифестацију чине и бројни стручни, образовни, културни и дечји садржаји за посетиоце свих узраста. Сваке вечери наступиће различите групе културних и уметничких друштава. Организоване су радионице за предшколски узраст, основце и средњошколце, предавања за стручну јавност и грађане и јесење шетње за децу.

Изложбе су отворене радним данима од 8 до 20 часова и суботом до 15 часова, продајног су карактера, а улаз је бесплатан.

Ј. Лукић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести